Jaguar XF a fost lansat oficial in Romania

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 27.03.2008
Inlocuitorul lui Jaguar S-Type a fost lansat pe piata din Romania. Preturile incep de la 40.500 de euro fara taxe.

Esential

40.500 de euro este pretul de start al lui Jaguar XF.
67.500 de euro fara taxe costa cea mai puternica si dotata versiune a modelului britanic.
416 CP are motorul V8 turbo de 4.2 litri, cel mai puternic al gamei.

Inlocuitorul lui Jaguar S-Type s-a lansat in sfarsit si in Romania. Noul Jaguar XF a fost prezentat aseara, intr-o atmosfera glamour, in Clubul Fratelli din Bucuresti, in prezenta a multe vedete ale showbiz-ului autohton si in urma unei prezentari de moda care a colorat peisajul.

Modelul XF apare pe piata intr-un moment interesant pentru Jaguar, fiind lansat in Romania in aceeasi zi in care Ford a anuntat vanzarea marcii britanice. Fara a face rabat de materiale si calitate, inginerii Jaguar au scos pe piata o berlina de lux cu accente de coupe sportiv, fara a taia insa din confortul de care cei cinci ocupanti ai habitaclului se pot bucura in continuare. Jaguar XF il face uitat pe vechiul S-Type printr-un design interesant, clasic si dinamic deopotriva, care se inspira abundent din conceptul C-XF, o reusita stilista la randul sau.

Vorbim de o berlina cu linii de coupe, cu o tusa asemanatoare "fratelui de Grup" Mondeo, dar cu personalitate clara conturata. Atat de bine conturata incat noul Jag XF se poate prezenta fara probleme in fata concurentei extrem de curajoase: BMW Seria 5, Mercedes E-Klasse sau Audi A6.

In Romania, XF va fi disponibil in patru versiuni de motorizare, una diesel si trei pe benzina.

Este vorba de un propulsor diesel de 2.7 litri (207 CP) si de trei motoare pe benzina de 3.0 litri/238 CP, 4.2 litri V8 /298 CP si 4.2 litri V8 turbo/416 CP. Preturile incep de la 40.500 de euro fara taxe si au un varf de 67.500 fara TVA pentru cea mai puternica versiune de motorizare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spotul publicitar Jaguar XF

Taguri: Jaguar, XF

Comentarii (18)

  • banal
    ..... a adevenit banal ..... parca e un camry .... plus lemnul din bord imi repugna prefer modelele vechi (anii 70-80-90)
    0 0
  • Superb
    ...daca si asta ti se pare banal sunt curios ce te-ar misca pe tine...Din punctul meu de vedere este superba si cu un pret bun in comparatie cu renumele marcii si dotarile masinii!!!
    1 0
  • Banhazi Iuliana
    superb
    Din punctul meu de vedere este superba si cu un pret f.bun
    1 0
  • Foarte frumos
    Mie mi se pare ca este primul Jaguar care cu adevarat face fata concurentei cum se spunea si in articol. Este si primul care imi place foarte mult, e chiar frumos si exterior si interior. Cam scump totusi.
    0 0
  • intradevar interesant
    un jaguar adevarat, dar din pacate, ultimul din familia lui (de acum inainte vom avea indieni... )
    0 0
  • m3lcool
    cougar
    ...nu vreau sa fiu rautacios. masina arata ok... insa gasesc o asemanare izbitoare din fatza cu marca americana mercury, cel putin in ceea ce priveste grila fatza.
    0 0
  • Cine nu stie sa taca...
    Pt toti asa zisii analisti auto care pun comentarii: Daca nu ati vazut masina in fata nu mai vorbiti aiurea. Eu am fost la lansare. E super frumoasa arata super !
    0 0
  • Mircea Satmareanu
    e absolut superba
    Acest Jaguar are principalii concurenti Audi A6, Mercedes E-klasse si BMW seria 5. Daca le-ati vedea toate 4 una langa alta si ati face probe cu fiecare pe rand veti fi surprinsi...Jaguarul este peste ele, parerea mea. De ce spun asta? Sunt sofer la o firma din Timisoara, unde sunt student, firma care importa numai automobile de lux, atat noi cat si second hand. Probabil stiti care este firma, e foarte cunoscuta (D-M...).Ei bine, am condus cam tot ce inseamna automobil de lux, de la limusine cu 155 de cai pana la 5-600 cp...de la WV la Maybach si RR...dar sa revin la Jaguar...calitativ vorbind, la interior, jaguarul e cel mai bine finisat dintre concurenti, motorul diesel este o minune, stabilitatea si tinuta de drum e cu 15-20% mai buna decat a concurentei...ce sa mai zic...mai in gluma, mai in serios, parca e cu o clasa peste concurenta.O zi buna!
    0 0
  • tudorel
    @ simona
    am citit in ianuarie pe ceva site german ca Jaguar XF a avut o vanzare de 30.000 unitati la sfarsitul anului 2007,in germania. Super vanzare pt Jaguar, mai ales ca se lansase in germania in noiembrie, daca nu ma insel. Cred ca producatorii germani incep sa isi faca probleme, nu ca ar intra in panica, dar au vazut si ei calitatea lu XF
    0 0
  • jeanvaljean
    a fost si nu mai este
    nu mai e ce-a fost odata. odata, era singura masina de lux, alaturi de mercedes. acum e sub bmw, sub audi, pe langa lexus, cu o imagine mizerabila. pacat ca un brand superpremium a ajuns in halul in care este astazi.iar marketingul din romania pentru acest brand este execrabil. ar trebui schimbat prostul care distruge marca asta.
    0 0
  • Mda..
    poate vrei sa-l schimbi cu tine... parerea mea...
    0 0
  • george
    invitatzie
    Sambata 29-03 ,orele 11-15 va invit la restaurantul mazagran din piatza amzei sa conduceti noul jaguar de 210 cp si de 420cp,asta pt carcotasii care zic ca nu e ok masina,vreau sa se convinga singuri..:)
    0 0
  • jeanvaljean
    pentru YO
    eu am propriul business si nu m-as angaja niciodata undeva. sunt multe lucruri care ar putea fi facute daca ar avea mai multa minte.uita-te cum se misca pe piata audi. ce imagine avea in 1990 un audi 100 si ce imagine avea un jaguar? parerea ta e la fel ca directorul de mk de la jaguar.
    0 0
  • andrei
    fain
    e prea mishto mashina asta... mult peste S-Type, sper sa ajung vreodatra sa imi permit o astfel de mashina
    0 0
  • Interiorul este bestial! No comment! Exteriorul insa mi se pare de-a dreptul trist pt Jaguar (chestie de gust), dar, asa cum ziceau niste oameni cu mai multa experienta, mai mult timp petreci in interior...
    0 0
  • marian_bmw
    frumoasa....
    masina e frumoasa firma jaguar a reinviat as avea o intrebare catre cei de la automarket nu puteti sa puneti sa scoatem wallpapers cu poze cu masini?
    0 0
  • AndreiRN
    Jaguar
    Interesanta creatia. Motorul mare apartine Fordului si cel diesel parca este MBZ. Da, Jaguar intotdeauna a pus accentul pe calitatea interiorului. Sa se vanda sper.
    0 0
  • Adrian S.
    Jaguar XF
    Nici pe departe nu este ce ar trebui sa fie.Seamana cu Hyunday Sonata sau ceva japonezo-corean.S-a dus alura englezeasca.Pacat,nici n-a aparut bine si asteptam noul model mai "aristocratic" Astept parerile fanilor 'Jag' .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru