Jaguar XF Sportback - primele imagini camuflate ale break-ului britanic

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.11.2011
Jaguar va lansa anul viitor prima declinare a modelului XF. Este vorba despre versiunea break, botezată Sporback, programată să debuteze la Salonul de la Geneva.

Esential

510 cai putere va avea versiunea de performanţă a noului Jaguar XF Sportback.

Jaguar vrea să revină pe piaţa break-urilor premium cu un nou model, bazat de această dată pe sedanul XF, un succes în Europa şi SUA. Faptul că britanicii pregătesc un XF break nu mai este o surpriză pentru nimeni, motiv pentru care Jaguar a şi publicat astăzi, pe contul său de Twitter, două imagini spion ale viitorului model.

Programat să se numească XF Sportback, familistul britanic apare camuflat în partea posterioară pentru a ascunde cât mai bine liniile hayonului. Partea frontală rămâne însă identică cu cea a sedanului, recent supusă unui facelit. Deşi ascunde bine spatele break-ului, camuflajul lasă să se vadă o lunetă care se prelungeşte mult şi în lateral, graţie estompării montanţilor posteriori. Designul blocurilor optice a fost şi el bine ascuns în spatele unor stopuri false. Tot în partea posterioară se observă şi un eleron montat pe hayon.

Derivatul familist al actualului XF va împrumuta gama de motorizări a sedanului, începând cu dieselul entry-level de 2.2 litri şi 190 de cai putere şi terminând cu V8-ul pe benzină, supraalimentat, programat să debuteze pe o versiune de performanţă XF-R Sportback, a cărei existenţă a fost deja confirmată de Ian Callum, şeful de design Jaguar.

Debutul noului XF Sportback este programat anul viitor în cadrul unui important salon auto, cel mai probabil cel de la Geneva, programat la începutul lunii martie. 

via | autoblog

Comentarii (6)

  • grigore
    Ford Mondeo SW
    ...
    7 2
  • @grigore Nu e chiar asa dar nici Jaguar nu mai e.
    Nu as da un Jaguar vechi pe 3 Jag-uri noi.
    3 1
  • Marian
    Ce tare
    Probabil au vazut ca nimeni nu publica poze spion cu masina lor asa ca le-au facut ei publice. Nimeni nu s-a obosit sa le vaneze masina, asta da de gandit de interesul pt un asemenea model.
    Stergatorul ala de la luneta asa o sa stea tot timpul?
    Asta o sa poata sa scoata 5 stele?
    In rest faina masina, as vrea si eu una.
    4 0
  • Acum s-au gandit ei sa faca un break,cand sedanul mai are putin si trebuie schimbat ...
    5 0
  • Acum cateva zile, am vazut imaginile pe Worldcarfans.com

    Spor la back!
    LA MULTI ANI! Romania!
    0 0
  • iar...
    pe masina scrie clar;

    SPORTBRAKE!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru