JaguarSense va dispărea de pe modelele mărcii britanice

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 06.01.2011
Sistemul bazat pe senzori pentru deschiderea torpedoului din dotarea modelelor XF şi XJ va fi înlocuit de un buton cromat tactil cu aceeaşi funcţie.

Jaguar a anunţat că va renunţa la una dintre cele mai interesante şi de efect inovaţii aduse în ultimii ani pe propriile modele. Este vorba de sistemul JaguarSense, dezvoltat şi optimizat de marca britanică, prin care compartimentul torpedoului se deschidea cu ajutorul unui senzor amplasat pe bord. 

Conform primelor informaţii, senzorul respectiv avea două probleme: în primul rând, acesta deschidea lent compartimentul în caz ed nevoie, iar în al doilea rând rămânea închis, fără posibilitatea de a putea fi deschis altfel, dacă bateria maşinii se termina iar şoferul avea nevoie de manual sau de cartea tehnică. Jaguar va înlocui astfel suprafaţa tactilă cu un buton cromat de asemenea tactil, care rezolvă problema deschiderii rapide, dar care are acelaşi sistem electronic de acţionare precum precedentul sistem.

Celelalte modificări importante ale noului an în gama Jaguar sunt reprezentate de dispariţia motoarelor 3.0 V6 şi 4.2 de origine Ford şi apariţia unui motor V8 de 5.0 litri care există deja în gama modelului britanic, dar doar în versiunea de echipare Premium. Evident, pentru ca maşina să facă faţă tehnic noilor provocări, aceasta primeşte un nou sistem de frânare.

Nici varianta de performanţă XF-R nu scapă de schimbări, în cazul acesteia fiind însă vorba exclusiv de modificări estetice. Astfel, grila frontală a modelului britanic devine neagră, constructorul din Coventry renunţând astfel la clasicul crom care trona în zona frontală a modelului său.

VIDEO: Aşa funcţionează senzorul tactil JaguarSense

via | Jaguar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru