Javan R1 – sportiva pura

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 08.08.2006
Traditia caselor de productie britanice continua. Javan Sport Cars prezinta un rival pentru Lotus Elise, pe numele sau R1, care ajunge in 3.6 secunde de la 0 la 100 km/h!

Micuta casa de productie Javan Sport Cars, creata de Javan Smith, a construit o alternativa extrem de interesanta la mult mai cunoscutul Lotus Elise. Modelul se numeste Javan R1 si are la dispozitie sub capota un motor Honda cu patru cilindri de doi litri i-VTEC DOHC capabil sa scoata 220 de cai putere la 8600 rpm.

Caroseria din aluminiu este dublata de suspensii sport derivate direct din cursele de motorsport, astfel ca performantele nu intarzie nici ele sa apara. Astfel, modelul de 670 kg ajunge in 3.6 secunde de la 0 la 100 km/h, in 9.8 secunde de la 0 la 160 km/h, in timp ce viteza maxima este de 250 km/h.

Din cauza capacitatii reduse de productie, ritmul de productie va fi limitat la 12 exemplare pe an. Fiecare dintre acestea va costa 40.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru