Jay Leno are 85 de masini

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.12.2006
Jay Leno, celebrul moderator american, este unul dintre cei mai mari colectionari de masini de la Hollywood. El detine 85 de automobile si 70 de motociclete.

Gazda emisiunii "The Tonight Show with Jay Leno" are o colectie impresionanta de vehicule, 85 de automobile si 70 de motociclete. Pentru o asemenea colectie, Jay Leno si-a construit un garaj de dimensiunile unui teren de fotbal in Burbank, California. In fiecare zi de munca, comediantul american conduce o alta masina.

Colectia sa poate fi considerata o istorie nescrisa a automobilului. Cele mai vechi modele sunt un Baker Electric din 1909, un Auto Car din 1914 si un Franklin din 1915. Modelele sport de inalta performanta nu lipsesc din colectie, printre acestea numarandu-se Bugatti, Lamborghini si chiar un monopost de Formula 1 al celor de la McLaren Mercedes, evaluat la aproape un milion de dolari. Leno detine si un automobil denumit "Tank car" propulsat de un motor AV-1790-5B care dezvolta 800 de cai putere, apartinand unui tanc M-47.

Leno profita de fiecare ocazie pentru a-si etala modelele din colectie. La un recent turneu de golf, Jay a facut senzatie cu masinile sale, in special cu preferata sa: un model cromat Duesenberg J Murphy 1934 coupe cabriolet, verde, care poate atinge pana la 210 km/h.

Colectia sa a devenit sursa de inspiratie pentru modelele miniaturale Hot Wheels. Jaguar E -type, Shelby Cobra si Lamborghini Miura sunt doar cateva din exemplarele colectiei lui Jay Leno care au copii in miniatura. O astfel de copie se vinde in Statele Unite cu 15 dolari.

Dragostea lui Jay Leno pentru masini a inceput inca din tinerete, pe vremea cand acesta lucra in 1967 ca dealer auto. Prima sa masina a fost un pick-up Ford 1934. In prezent, Leno este recunoscut ca unul dintre cei mai mari colectionari de masini clasice din Statele Unite.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru