Kia Borrego se lanseaza la Detroit

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 08.11.2007
Desi nu e destinat Europei, Borrego trebuie bagat in seama fie si datorita faptului ca va avea primul V8 Kia.

Esential

10 ani este garantia pe care Kia o ofera clientilor din Statele Unite, cea mai mare din lume.

Kia a anuntat oficial ca noul SUV pe care il pregatesc coreenii pentru piata din SUA se va numi "Borrego". Noul model, care se inspira abundent din conceptul Mesa, va fi prezentat la Detroit in luna ianuarie. Borrego nu va veni in Europa, fiinde destinat exclusiv pietei de peste Ocean.

Cea mai interesanta parte a modelului este garantia de 10 ani, restul componentelor fiinde deja trecute prin destule maini prin intermediul modelelor anterioare Kia. Oricum, este foarte interesant de urmarit traseu pe care marca coreana il ia in continuare in conditiile in care se pare ca aceasta incearca sa isi adapteze toate modelele fiecarei piete in parte, un efort putin disproportionat la prima vedere in raport cu puterea marcii. Daca avem insa in vedere elanul prin care Kia se arunca pe piata, totul este posibil.

Noul Kia Borrego va dispune fie de un V6 clasic, fie de un V8. In cazul in care a doua varianta va deveni realitate, vom avea de-a face cu primul motor cu 8 cilindri in V a celor de la Kia. Borrego are insa si o virtuala problema, aceasta fiind legata de nume.

Acest lucru deriva din faptul ca "borrego" inseamna "oaie" in ctave adialecte spaniole, prezenta hispanicilor in SUA fiind una deloc de ignorat.

Comentarii (2)

  • prudentul
    marketingul ăsta...
    Şi nu l-au concediat pe inteligentul care a moşit numele ăsta? Cazul (celebru) al lui Chevrolet care a produs prin anii 70-80 modelul Nova (în spaniolă "no va" - "nu merge")destinat, în principal, ţărilor Americii Latine nu i-a învăţat minte ?
    0 0
  • pt prudentul
    lasa ca am avut si noi dacia nova, dacia supernova...si intr-adevar alea nu mergeau :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru