Kia joaca tare

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 31.07.2006
Una dintre cele mai bune evolutii de pe piata interna le-a inregistrat vanzarile Kia. In primul trimestru al acestui an importatorul Kia din Romania, Kia Rom Auto, si-a dublat vanzarile.
Kia Rom Auto, importatorul marcii coreene Kia pe piata locala, si-a dublat vanzarile in primul trrimestru al acestui an. In prezent, Kia are o retea nationala de 24 de dealeri, la care urmeaza sa fie adaugate reprezentante in Alexandria, Botosani, Suceava, Targu Jiu, Focsani si Ploiesti.

Investitiile in aceste noi centre de comercializare sunt estimate la valori intre 500. 000 si 2 milioane euro. Investitia in promovarea modelelor Kia pentru acest an se ridica la circa un milion de euro. Kia Rom Auto a lansat la sfarsitul saptamanii noua varianta a modelului Sorento in Romania si, pana la sfarsitul anului, urmeaza sa fie lansate modelele Carens si Carnival.

Aproape toate autoturismele Kia sunt comercializate in leasing, iar din luna martie a acestui an functioneaza si sistemul de buy-back. Sorento, care este unul dintre cele mai bine vandute modele Kia, a fost lansat pe piata europeana la finele anului 2002, de cand au fost vandute aproximativ 120.000 de unitati pe aceasta piata. In Romania, importatorul autohton a comercializat anul trecut 258 de Sorento, singurul model cu vanzari mai bune fiind Sportage, cu 300 de unitati.


Noul Sorento este disponibil in doua variante de motorizare, CRDi de 2,5 litri si un motor de 3,3 litri pe benzina, care dezvolta o putere maxima de 170, respectiv 241 CP. Pretul de pornire pentru noul Sorento este de 24.000 euro, modelul Classic, cu motorizarea diesel de 170 CP si transmisie manuala, fiind cu aproximativ 1.000 euro mai scump decat vechea varianta.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru