Kia renunta la dezvoltarea Ex_cee'd

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.05.2007
Oficialii Kia au declarat ca vor abandona planurile de dezvoltare a unui model cabrio din cauza costurilor foarte ridicate.

In urma cu cateva saptamani, oficialii Kia au declarat in cadrul unei vizite la Centrul de Cercetare Tehnologica Namyang ca pregatesc un model cabrio de clasa C. Astazi, conducerea companiei coreene a declarat ca va abandona aceste planuri desi proiectul era intr-un stadiu destul de avansat.

Motivatia a fost ca viitorul model cabrio, care urma sa aiba la baza hatchback-ul cee'd, nu ar fi fost profitabil datorita prezentei slabe a brandului coreean pe piata mondiala. In plus, modelul ar fi presupus niste costuri foarte ridicate care nu ar fi fost acoperite. Proiectarea unui model cabrio ar fi inclus schimbari majore la nivelul parbrizului, a acoperisului si a structurii interne.

Un membru al departamentului de marketing a declarat: "pentru ca modelul cee'd nu este comercializat decat in Europa nu putem avea o piata de desfacere foarte larga. In plus Kia nu detine puterea de a cere un pret mult mai mare pentru vehiculele sale".

Peter Schreyer, noul director de design al Kia a confirmat si el ca nu va exista niciun proiect cabrio, conceptul Ex_cee'd, prezentat la Salonul de la Geneva nefiind decat un exercitiu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru