Kia scoate rival pentru TT!

Publicat Marti, 20.03.2007
E pe bune! Designerul care e gandit formele primului TT e acum la Kia si gandeste un CC care are rolul de a concura cu modelul Audi.

Coreenii de la Kia vor prezenta la Salonul de la Frankfurt un nou concept CC care va intregi gama constructorului asiatic. Principalul avantaj al noului model pare a fi faptul ca acesta poarta semnatura designerului german Peter Schreyer, nimeni altul decat cel care a realizat formele atat de iubite ale lui Audi TT. Altfel spus, Kia va scoate un rival (cel putin la nivel de imagine) al lui TT.

Asemanarile nu raman in registrul artistic. Astfel, daca numele de cod al primei generatii TT era Raindrop (picatura de ploaie), noul concept este cunoscut in randurile interioare ale constructorului coreean sub denumirea Snowflake (fulg de zapada).

Daca la toamna vom putea vedea pe viu formele acestui prototip, comercializarea sa ar putea debuta in 2009, adica exact atunci cand Audi pregateste un facelift al actualului TT.

Despre stil, numai de bine: "Noua masina va crea un electrosoc in mediul auto la prezentarea sa din aceasta toamna", afirma o sursa Kia.

Odata cu noul model, coreenii vor inaugura un nou motor turbo cu patru cilindri de doi litri dezvoltat in colaborare cu Hyundai. Acesta va putea fi regasit mai tarziu si pe declinarea sportiva a compactei cee'd.

D

Comentarii (5)

  • Las' de nu...
    Las' de nu reuseste KIA sa se impuna... Oricat ar incerca nu au puterea de a "umili" audi, sa fim seriosi!
    0 0
  • cristi
    eh...
    nu o sa se compare niciodata kia cu audi...sau macar cu vw...nu poti compara o coreana cu o germana
    0 0
  • sailor66
    las' de nu si eh...
    fretilor sunteti cu mult in urma! mai nou-vechi, daca nu stiati, kia face parte din concernul HYUNDAI. astia cumpara chrisler-ul de la daimler atat de tari au ajuns! bag mana-n foc ca wv va vinde cat de curand o marca! sunt in gaura....in ultimul timp au retras pe sest masini de pe piata si au raspuns la multiple solicitari privind calitatea produselor aflate in garantie! asa ca lasati-o jos ca-i moarta si pute!in timp ce-n europa scade calitatea in asia creste! mai documentati-va si voi! succes!
    0 0
  • kia bate audi?
    nu cred ca kia va puta bate audi
    cate masini kia ati vazut voi la curse?(DTM. Formula. WRC)

    audi a castigat curse auto
    kia ce a castigat?cate masini a vandut?
    0 0
  • AndreiRN
    Coreene
    Multi vb din sentiment dar in lipsa de cunostinte reale. De ani de zile Hyundai a depasit MBZ in calitatea produselor oferite. Coreeni sunt producatori fff seriosi si cu un plan de globalizare fff bine pus la punct. Cat timp constructori europeni produc masini de scurta folosinta coreeni au cea mai mare garantie a produselor lor. 10 ani sau 160000km. Asa ca invatati sa ganditi technis si logic nu numai dupa inima.
    Cat despre cate masini au vandut ei daca studiati un pic problema veti vedea ca mult mai mult decat uni producatori europeni. Pe piata US se vand 1,3 milioane de masini noi pe LUNA.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru