Lamborghini nu va produce Estoque

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.03.2009
Lamborghini a anuntat ca nu va mai produce sedanul Estoque pana nu va primi semne clare de redresare a pietei auto.

Oficialii Lamborghini au anuntat ca nu vor produce modelul Estoque din cauza situatiei economice mondiale. Producatorul italian de supercaruri asteapta un semn de redresare al pietei auto si al economiei mondiale pentru a produce un asemenea model. Desi clientii tipici ai marcii Lamborghini nu au fost afectati foarte grav de criza economica, acestia evita sa investeasca intr-un automobil exotic. Lamborghini se va concentra asupra productiei lui Gallardo si Murcielago.

Conceptul Lamborghini Estoque era un sedan cu patru locuri care avea motorul amplasat central si beneficia de tractiune integrala permanenta. In urma unui studiu de fezabilitate, Lamborghini a decis producerea acestui model. Faptul ca Lamborghini a investit doar intr-un studiu de fezabilitate le-a permis directorilor companiei italiene sa puna pauza cu usurinta la dezvoltarea acestui model. Daca italienii ar fi investit o suma mare de bani in dezvoltarea lui Estoque, decizia de a renunta la producerea lui Estoque ar fi fost ingreunata.

Directorul departamentului de cercetare si dezvoltare, Maurizio Reggiani, a declarat ca Lamborghini nu va inlocui transmisia e-gear cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj.

Reggiani considera ca transmisia cu dublu ambreiaj este prea lenta pentru a fi folosita intr-un Lamborghini. Pe langa asta, Maurizio Reggiani a a anuntat ca Lamborghini ar putea renunta la transmisiile manuale.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • In grup
    Sa mai astepte sa vada cat de bine merge Porsche Panamera apoi sa intre pe piata, daca-l faceau cu patru usi era canibalism in grupul Porsche. Asa va concura cu Aston si Maserati.
    0 0
  • pacat
    mias fi luat un, e fain
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru