Lamborghini si Bugatti - OUT!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.01.2007
Porsche intentioneaza sa renunte la brand-urile Lamborghini si Bugatti daca reuseste sa preia Volkswagen.

In ciuda zvonurilor recente privind noile modele Lamborghini si Bugatti, ambele companii sunt in pragul unei despartiri de concernul Volkswagen.

Au mai fost zvonuri ca Porsche intentiona sa cumpere grupul Audi dar se pare ca planurile s-au schimbat. Acum, Porsche va incerca sa se reorienteze catre Volkswagen, prin eforturile presedintelui sau Wendelin Wiedeking care candideaza pentru al treilea scaun din cele 20 ale administratiei VW. Porsche detine in prezent doua scaune in consiliul de administratie al VW.

Tinta lui Wiedeking este sa faca din Volkswagen un competitor pentru Toyota si un partener de valoare pentru Porsche in ceea ce priveste impartirea componentelor comune, platformelor si datelor tehnice. Presedintele Porsche este de parere ca Grupul Volkswagen este o mina de aur dar ca este nevoie "sa sapi zi si noapte". Nevoia de a imbunatati eficienta face sa nu mai existe loc pentru brand-uri exotice ca Bugatti si Lamborghini, care consuma resurse importante: bani, timp si ingineri.

Wiedeking a declarat intr-un interviu recent ca "s-a terminat cu joaca".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru