Land Rover se gândeşte la o divizie sportivă

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.11.2011
Cei de la Land Rover îşi doresc o divizie care să dezvolte modele sport, precum ramura R a celor de la Jaguar.

John Edwards, şeful Land Rover, a declarat că există loc în gama Land Rover pentru produse de performanţă. Declaraţia, ciudată pentru liderul unei mărci cunoscute pentru abilităţile off-road, nu pentru performanţele dinamice, vine ca un răspuns probabil în faţa vânzărilor ridicate de Range Rover cu motorizări de top şi a cererii ridicate pentru noul Evoque. Şeful Land Rover vizualizează noua divizie de performanţă ca ramura R a fraţilor de la Jaguar. Primul model care ar putea primi o versiune de performanţă ar fi Evoque, crossoverul care a "rupt gura târgului", atrăgând atenţia tuturor şi un număr mare de comenzi.

Surse din cadrul Land Rover au declarat că şasiul lui Evoqu poate suporta fără probleme circa 300 CP, dar liderul mărcii a refuzat să confirme sau să infirme existenţa unui asemenea model."Suntem la începutul ciclului de viaţă al lui Evoque şi există o listă întreagă de oportunităţi pe care trebuie să o exploatăm. Este o maşină capabilă, pe lângă faptul că arată bine.

Trebuie să demonstrăm acest lucru şi avem nevoie să îi arătăm muşchii", a declarat John Edwards.

Evoque ar putea primi şi o versiune destinată pieţei din China. Cei de la Land Rover estimează că piaţa din China va deveni cea mai mare piaţă de desfacere în următorii ani, iar o extensie a lui Evoque ar putea fi exact ceea ce caută cumpărătorii de pe piaţa din China. Versiunea cu ampatament mărit a lui Evoque va fi mai luxoasă şi va atrage clienţii din China atât prin stil, cât şi prin preţ.

Via | InsideLine

Comentarii (2)

  • Divizie sport a modelelor SUV sa vor sa fabice si masini sport gen XKR ?
    Asta nu am inteles.
    Interesant ca unii constructori de masini sport vor sa fabrice SUV-uri si altii care fac numai SUV vor masini sport :)))
    3 0
  • E' te' na'
    Da ce au chinezzi cu masinile lungi... ce sunt multi sumo pe post de pasageri?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru