Land Rover sfideaza criza la sfarsitul lui 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.01.2010
Ultimul semestru al anului trecut a adus o crestere cu 93% a vanzarilor pentru land Rover. Britanicii au vandut cel mai bine modelele Discovery 4 si Range Rover Sport.

Sfarsitul anului trecut a insemnat o scurta revitalizare pentru majoritatea constructorilor europeni afectati de criza. Land Rover este unul din exemplele fericite, britanicii reusind sa isi revina in ultimul semestru multumita faceliftului operat in septembrie pe aproape toate modelele din gama.

Publicul a primit bine aerul proaspat si vanzarile au crescut cu 93 de procente, performerii fiind Discovery 4 si Range Rover Sport. Vanzarile celor doua modele au crescut cu 115 respectiv 116% in perioada octombrie-decembrie, semn ca publicul a apreciat cresterea imaginii brandului.

John Edwards, directorul Land Rover Marea Britanie, a declarat ca "2009 a fost un an greu pentru industria auto, mai ales pentru cei care activeaza in segmentul premium. Cu toate acestea, Land Rover a luat niste decizii importante pentru restructurarea companiei si a reusit sa isi asigure o pozitie puternica in climatul economic tulbure. Bazandu-ne pe rezultatele bune obtinute in ultimul semestru vom incerca sa ne construim un 2010 de succes", a concluzionat Edwards.

Comparativ cu 2008, rezultatele constructorului britanic au scazut cu 10.8%, pana la un numar de 28.185 de unitati.

In urma cu doi ani vanzarile Land rover au fost impulsionate de un prim semestru fulminant dar au scazut dezamagitor in toamna cand criza auto a lovit prima data.

via | autocar

Comentarii (4)

  • deci...
    "Vanzarile celor doua modele au crescut cu 115 respectiv 116%"!Eu prin asta inteleg...si ma raportez la noi, pt ca nu mai intereseaza de "engleji" si alte natii, ca in sfarsit s-a vandut un Land Rover si in Romanica...pt ca prin Noiembrie(parca!) vazusem o statistica cu vanzarile de la noi, iar in dreptul lor era trecut un mare "0"! :)
    1 3
  • intr-o tara de manelishti ce vrei sau...imi spue cineva daca vreun infect de manelist are land?dah....ce intrebari aiurea,... retorice...
    6 2
  • a..inca ceva ...romania nu mai exista tara noastra din nefericire acum se numeshte MANELARIA deci in manelaria nu se vor vinde landuri
    6 1
  • ...anti-ian
    Nu exista subiect pe site ul asta in care sa nu intre unu ca Ian si sa comenteze de manelisti, cocalari, smecheri de Dorobanti, baieti de bani gata si alte "impresii " off-topic...
    Frate, posteaza daca ai ceva interesant de zis, lumea s a saturat de comentarii culese din scara blocului...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru