Lansarea lui Prius 3, amanata

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.06.2007
Noul Prius va fi lansat cu sase luni intarziere din cauza problemelor de fiabilitate a bateriilor produse de un furnizor Toyota.

A treia generatie a lui Toyota Prius va fi intarziata cu sase luni din cauza faptului ca producatorul nipon isi doreste sa scoata maximum de fiabilitate din acesta. Aceasta este explicatia Toyota legata de faptul ca noul Prius nu va mai fi prezentat la Salonul de la New York ci cu o jumatate de an mai tarziu.

In aceste conditii, debutul de piata al lui Prius 3, care era programat pentru vara viitoare, se va amana si el pentru a doua jumatate a anului 2008. Se pare ca motivul major al acestei intarzieri este reprezentat de problemele pe care Toyota le are in SUA cu motorul V8 al noului model Tundra.

Astfel, Toyota a invatat din lectiile trecute si incearca sa isi revizuiasca lista de furnizori iar primii atinsi de noua politica sunt cei de la compania Matsuhita, care produce baterii Litiu-Ion. Problema acestor baterii este faptul ca ele degaja foarte multa caldura astfel ca Toyota prefera sa apeleze la o tehnologie noua de abordare a motorizarii lui Prius.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru