Legenda Camaro reinvie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.08.2006
Un model care a facut istorie in anii ’60 prin concurenta cu celebrul Ford Mustang va reveni in 2008 cu forte proaspete si cu o noua imagine a sportivei clasice americane.

Presa auto din Detroit anunta faptul ca Chevrolet Camaro Concept va parasi statutul de “Dream Car” pentru deveni model de serie, alaturandu-se astfel din nou unui grup select format din Ford Mustang si Dodge Challenger. Desi actorii principali din industria auto se asteptau la asta, singurul impediment era situatia financiara precara a celor de la GM. Si totusi, Rick Wagoner va da verdictul final pozitiv peste patru zile, cu ocazia unei conferinte de presa.

Versiunea de productie va debuta, se pare, in 2008, in oferta fiind incluse trei motoare: un V6 de intrare in gama si doua V8-uri. Exact ca in cazul lui Mustang. Prima generatie Camaro a vazut lumina zilei acum 40 de ani, ca raspuns la mult cautatul Ford Mustang. Ultima versiune care a purtat acest nume a “trait” in 2002, sub o infatisare care nu avea insa nimic in comun cu legenda lui Camaro din anii ’60. Din nou, exact ca in cazul lui Mustang.

Platforma utilizata pentru producerea modelului american va fi “Zeta”, adica cea folosita pentru asamblarea berlinelor cu tractiune pe fata.

Ambitiile Chevrolet sunt mari: se preconizeaza vanzarea a 100.000 de exemplare pe an! Nu a fost inca auntat pretul exact al viitorului model.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru