Lexus pregateste modele noi

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.03.2007
Lexus a anuntat ca intentioneaza sa lanseze doua modele noi pe piata crossover-elor si un vehicul hibrid cu o caroserie unica.

Aflat intr-o continua crestere a vanzarilor, Lexus se gandeste sa introduca inca doua modele pe segmentul de piata al crossover-elor si un al treilea model, hibrid. Modelele asteptate vor fi un crossover mai mare decat RX330 cu sapte locuri, unul compact, mai mic decat RX330 si un hibrid cu o caroserie unica.

Primul vehicul care va imbogati gama de modele Lexus va fi crossover-ul cu sapte locuri, care va prelua linii de design de la concept-ul LF-X (foto), prezentat in 2003. Vehiculul va fi construit pe aceeasi platforma cu sedan-ul GS si va fi vandut impreuna cu viitorul inlocuitor al SUV-ului GX.

Crossover-ul compact va trebui sa se impuna pe un segment de piata concurat de BMW X3, Volkswagen Tiguan, Audi Q5 si viitorul Mercedes GLK. Modelul hibrid, care va fi unul de sine statator va fi similar cu Toyota prius.

Anii urmatori vor fi foarte incarcati pentru Lexus datorita imbogatirii gamei cu aceste modele si datorita lansarii noii divizii de performanta F care va debuta cu IS-F.

Acesta va fi urmat de o versiune de performanta a sedan-ului GS, de o varianta coupe a lui IS si de supercar-ul LF-A.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru