Limuzina blindata de la Mercedes

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.02.2007
Pullman State Limousine este cea mai noua limuzina de la Mercedes care ofera protectie avansata impotriva atacurilor teroriste.

Inginerii Mercedes-Benz dezvolta in prezent o prestigioasa limuzina de lux cu un inalt sistem de protectie pentru guvernanti, monarhi, oameni de afaceri sau sefi de stat. Limuzina blindata Pullman este bazata pe versiunea lunga a modelului S 600 si un ampatament marit.

Limuzina Mercedes ofera un nivel de spatiozitate potrivit pentru a transporta personalitati, un confort deosebit si un birou mobil complet echipat. Intrarea pentru locurile din spate este mai inalta iar spatiul oferit dincolo de geamul de separatie al soferului permite amplasarea a patru scaune luxoase fata in fata.

Sasiul si caroseria au fost dezvoltate in premiera pentru acest model, ele oferind suportul ideal pentru elementele de siguranta inovative ale masinii. Mai mult decat atat, elementele de protectie ale limuzinei au fost integrate in totalitate in caroserie si nu au fost atasate dupa productie. Puterea limuzinei provine de la un motor biturbo cu 12 cilindri de 5513 cmc. Propulsorul produce 517 cai putere si un cuplu motor de 830 Nm.

Mercedes-Benz S600 Guard Pullman ofera pasagerilor cel mai inalt nivel de securitate impotriva atacurilor teroriste.

Catalogat ca fiind unul de grad B6/B7, nivelul de securitate a fost aprobat si certificat de inalte organizatii ale statului german. Armura limuzinei este rezistenta impotriva proiectilelor de categorie mica si ofera protectie impotriva fragmentelor de grenada de mana sau a altui tip de explozibil. Elemente aditionale de siguranta sunt cauciucurile run-flat, un rezervor de combustibil auto-blocant si un sistem de stingere a focului.

Primele editii ale noii limuzine Mercedes-Benz Pullman vor fi disponibile abia la sfarsitul anului 2008.

Constructorul din Stuttgart este singurul producator de limuzine blindate Pullman, destinate in primul rand oficialitatilor. La inceput masinile Pullman erau automobile exclusiviste si luxoase, construite de compania americana Pullman Palace. Nu a durat mult si Mercedes-Benz s-a aratat interesat de preluarea acestei companii. Prima masina Mercedes-Benz prevazuta cu extra protectie a fost construita in 1928 si era o versiune Pullman a modelului W 08/460 Nurburg.

Comentarii (8)

  • johndoe
    "Armura limuzinei este rezistenta impotriva proiectilelor de categorie mica si ofera protectie impotriva fragmentelor de grenada de mana sau a altui tip de explozibil" - draguta masinutza, dar la ce arme au aparut mi se pare depasita.....bine treapta urmatoare ar fii un tanc :D
    1 0
  • logan
    la noi,guvernantii care au aprobat conditiile pentru renault, ar trebui sa li se impuna sa mearga numai cu logan-ul
    si fara sa aiba vreo protectie
    1 0
  • ce ar fi?
    ce ar fi sa vezi si pe la noi asa masina?dar ce oameni importanti sunt la noi?in Romania.
    2 0
  • no name
    ......
    sigur isi ia nebunu ala de becalii ... k oricum nu prea are el ce sa faca cu banii :))
    1 1
  • twingo121675@yahoo.com
    e frumoasa
    cand nu ai ce face cu banii DONEAZAi,
    1 1
  • florin223
    e un moft ... intai a aparut hotul dupa aia lacatul !in orice masina te-ai ascude oricum poti fi scos..! iar decit sa donezi banii(cum spunea e frumoasa) mai bine cheltuiei tu aiurea ca oriunde i-ai dona ajung tot pe maini naspa de hoti care dau chitante. cat despre masina ARATA BINE CA DOAR E MECEDES SI ARE STIL. nici un mertz din 73 nu arata naspa daramite o limuzina 2007
    2 0
  • gabone80
    mertz = za best
    mi se pare mie, sau usa din fata nu e perfect imbinata cu partea de la mijloc...
    se oglindeste diferit ...

    nu imi mai cumpar, na..
    am eu un ciocan... maybe that'll do...
    0 0
  • MOTOTOLI CE SUNTETI
    MASINA AIA E UN LUX PE 4 ROTI! VREAU SI EU UN MONSTRISHOR DIN ASTA!!! SA VORBESC CU NASU...?!?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru