LIVE FOTO: Corvette se impune la Bucuresti

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 24.08.2008
Corvette a reusit sa invinga Maserati in cursa FIA GT plina de spectacol desfasurata duminica la Bucuresti.

Daca anul trecut am vazut un Maserati MC12 Corsa trecand linia de sosire pe prima pozitie, Bucurestiul a purtat noroc in acest an unui Corvette Z06. Dupa 60 de minute extenuante in caldura capitalei si dupa o lupta cu un circuit incins atat la propriu cat si la figurat (51 de grade Celsius la nivelul pistei la ora desfasurarii cursei), echipajul german format din Marcell Faessler si Jean-Denis Deletraz a reusit sa se impuna in cea de-a doua cursa FIA GT din cadrul Bucharest Challenge.

Lupta s-a dat, ca de obicei, intre Corvette-urile echipei Phoenix Carsport, care au plecat de pe prima linie a grilei de start, si cele doua Maserati MC12 ale Vitaphone Racing Team, castigatori anul trecut la Bucuresti si actuali campioni mondiali. Corvette-urile au reusit insa sa isi impuna ritmul inca din start, reusind sa se mentina pe primele doua pozitii, un avantaj enorm in conditiile circuitului stramt de la Bucuresti.

Desi Maserati-urile nu dadeau semne de ar putea intra in corpore pe podium, ajutorul a venit, in mod neasteptat, chiar de la unul dintre Corvette-urile din frunte.

Cu zece tururi inainte de final, Fabrizio Gollin a lovit parapetii de protectie in timp ce se afla pe a doua pozitie si incerca sa se apropie de Jean Denis Deletraz, fiind nevoit sa abandoneze. Maserati-urile MC12 ale Vitaphone Racing au urcat astfel pe pozitiile 2 si 3, Ramos/Negrao reusind sa termine cursa in fata echipajului Bartels/Bertolini.

La categoria GT2, prima masina care a trecut linia de sosire a fost Ferrari-ul F430 al echipajului britanic Kirkaldy/Bell, Gianmaria Bruni reusind sa se claseze al doilea, la volanul aceluiasi model, apartinand insa unei echipe diferite (CR Scuderia). Pe trei a venit un Porsche 911 GT3 RS, echipajul care a prins ultima treapta a podiumului fiind format din Emmanuel Collard si Richard Westbrook.

Cursa de astazi nu a somat in evenimente spectaculoase, spectatorii de la Bucuresti putand urmari live, pe langa abandonul lui Fabrizio Gollin, un acrosaj in primul viraj intre un Ferrari si Porsche-ul pilotat de Marc Lieb.

Rezultatele complete ale cursei de astazipot fi vizualizate AICI .

Comentarii (5)

  • Andrei
    Greseala
    Maserati MC12 Course au terminat pe 2 si 3 nu? "Maserati-urile MC12 ale Vitaphone Racing au urcat astfel pe pozitiile 1 si 2," Ceva in fraza aceasta este gresit cu siguranta :)
    0 0
  • Circotasul Auto
    Umilire
    Corvette si-a umilit concurenta , dar cel mai simpatic era comentatorul care tot ii baga in fata pe cei de la Porsche , Maserati si Lamborghinii , nu au aratat nimic...
    BRAVO CORVETTE
    0 0
  • Felicitari pentru fotografii. Foarte reusite.

    Singurul minus este ca nu ati reusit sa surprindeti nici crash-ul din prima curba de dupa start, nici cel dintre Corvette si parapet.
    0 0
  • naspa rau
    0 0
  • de
    naspa rau
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru