Localitatile-duplicat dau dureri de cap in Anglia

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.08.2007
Sutton (de 22 de ori pe harta Marii Britanii) face ca soferii britanici sa aiba probleme de orientare. Si e doar un exemplu.

Una dintre cele mai mari probleme pe care le au soferii britanici se refera la faptul ca, in cautarea destinatiei pe sistemele GPS si nu numai, ignora regiunea in care se afla localitatea cautata, astfel ca de multe ori ajung intr-o localitate cu acelasi nume dintr-o cu totul alta zona a tarii. Unul dintre exemple este localitatea Sutton, care in Marea Britanie se regaseste de 22 de ori.

Localitatile omonime fac ca serviciul de trafic rutier al Marii Britanii sa primeasca 10.000 de apeluri zilnice primite de la soferii rataciti. In aceste conditii, concluzioneaza Trafficmaster UK, soferii "reusesc" sa consume pe nimic tone de combustibil anual.

"In multe cazuri, soferii britanici pleaca la drum fara a avea un plan exact sau o destinatie clara, ceea ce duce la timp pierdut si la directii gresite. Pentru cei care calatoresc in scop profesional, aceste probleme pot insemna intalniri ratate si bani pierduti. Noi nu facem decat sa punem intrebari simple si sa ii ducem pe soferi la destinatie", afirma Geraldine Fergie, seful biroului de relatii cu clientii din Trafficmaster.

Nici Romania nu duce lipsa de "localitati-duplicat". Astfel, daca vreti sa ajungeti in localitatea Dumbrava si nu va luati masurile de precautie necesare, aveti toate sansele sa va plimbati printre cele 14 comune si sate cu acest nume din tara noastra. Nici Fantanele nu duce lipsa de soferi pierduti in conditiile in care in Romania exista nu mai putin de 15 astfel de localitati. Un alt exemplu de acest tip este Breaza, care se regaseste de 7 ori pe harta Romaniei.

Comentarii (1)

  • Andrei Popa
    ...ia incercati si Sacuieni...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru