Loeb castiga si intra in istorie la Monte Carlo

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 27.01.2008
Sebastien Loeb a intrat in istorie, fiind primul om care a castigat de 5 ori Raliul Monte Carlo.

Sebastien Loeb, campionul ultimilor patru ani ani in WRC, a obtinut a cincea victorie in Raliul Monte Carlo. Pilotul francez a stabilit un record absolut, fiind primul om din istorie care castiga de 5 ori in Principat. Loeb s-a impus dupa a doua speciala a acestei etape, cand a preluat sefia clasamentului de la coechipierul sau, Dani Sordo, urmand sa isi maresca din ce in ce mai mult avansul fata de rivalii sai.

Rezultatul a adus pilotului numarul unu de la Citroen maximul de puncte in clasamentul general, ceea ce-l face sa plece de la inceput cu o sansa enorma de a deveni pentru a cincea oara consecutiv campion mondial. Mikko Hirvonen a fost nevoit sa se multumeasca cu locul secund, loc pe care a urcat in a treia zi a raliului, datorita abandonului lui Dani Sordo.

Chris Atkinson, pilotul de la Subaru, a urcat pe ultima trepta a podiumului, aflandu-se sub presiune pe toata durata ultimei zile, cand avansul sau fata de Francois Duval a scazut de la 20 la 1.1 secunde. Duval a terminat pe locul 4, insa a avut un parcurs de exceptie, stabilind cel mai bun timp pe trei dintre probele ultimei zi.

Pe locurile 4 si 5 s-au clasat Petter Soldberg (Subaru) si Galli Gallo (Stobart).

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri, Raliul Suediei Uddeholm , va avea loc in perioada 8-10 februarie 2008.

Comentarii (2)

  • Galli Gallo (Stobart)
    in traducere Gianluigi ('Gigi') Galli
    0 0
  • corectie
    corect este: Petter Solberg
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru