Echipajul Edwin Keleti/Victor Ponta va debuta in WRC

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.09.2009
Edwin Keleti si Victor Ponta au prezentat masina cu care vor debuta in WRC. Cei doi vor debuta la etapa din Spania din 30 septembrie la bordul unui Renault Clio R3 Maxi Evo.

Echipajul de raliuri format din pilotul Edwin Keleti si navigatorul Victor Ponta va debuta in campionatul WRC. Prima etapa de WRC la care va participa echipajul roman este cea din Catalunya, care va avea loc intre 30 septembrie si 4 octombrie. Romanii vor avea sansa sa se infrunte cu cele mai bune echipaje de raliuri din lume, avand nu mai putin de 89 de competitori.

Masina de competitie a celor doi romani este un Renault Clio R3 Maxi Evo 2009, asamblat de echipa Mach1 Sportech condusa de George Grigorescu. Asamblarea acestui model a fost necesara deoarece masinile de raliul cum este Renaul Clio R3 Maxi Evo sunt livrate in cutii, iar cei care le achizitioneaza le pot asambla dupa bunul plac, avand posibilitatea de a modifica numeroase elemente pe parcursul acestui proces. Echipajul romna va concura la Grupa A la categoria masinilor cu doua roti motrice. Modelul dezvolta 250 CP la 8.500 rpm dintr-un propulsor aspirat de 2.000 cmc, cu patru cilindri in linie.

Electronica folosita de masina de concurs a echipajului Keleti/Ponta este creata de Magnetti Marelli, iar cutia de viteze este secventiala cu sase trepte si este produsa de Sadev. Sistemul de franare al acestui Renaul Clio R3 Maxi Evo este compus din etrieri Brembo cu patru pistonase pe puntea fata si etriere AP Racing cu doua pistonase pe puntea spate.

Discurile de frana de pe fata au un diametru de 330 milimetri in cazul rularii pe asfalt, pe cand la rularea pe macadam se folosesc discuri de 280 mm. Discurile de pe puntea spate au diametrul de 274 de milimetri.

Greutatea minima a acestui model este de 1.080 kilograme, iar jantele folosite sunt de 15 sau de 17 inch. In cazul rularii pe macadam se folosesc jante de 15 inch, pe cand la rularea pe asfalt sunt utilizate jantele de 17 inch. Echipajul 99 Keleti/Ponta a alergat cu succes in CNR la bordul noului Renaul Clio R3 Maxi Evo la raliul din Tara Barsei, pe care l-au si castigat.

Comentarii (4)

  • ........
    foarte bine...delicitari
    3 0
  • mda...
    nush cat e de bun Ponta in raliuri... dar de politica stiu ca ar trebui sa se lase.
    3 0
  • Rally
    L-am vazut de cateva ori pe ponta la raliuri in dreapta lui Edwin.Pilotul e bun ,dar fara un copilot bun nu ar face performante.Au ultima evolutie de R3.
    In politica Ponta mi-a placut in cateva afirmatii.Motorsportul trebuie sa creaca ....etotusi al doilea sport ca buget in RO.Da din pacate se vede criza.
    1 0
  • e grele domle, e grele
    compus din etrieri Brembo ......

    domnu Toma se spune etriere....

    un etrier, doi etieri?

    semneaza - etrierii care este!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru