Logan de 170 de cai putere!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 17.12.2006
Daca vreti sa va cumparati un Logan care sa va satisfaca in sfarsit dorintele dinamice, acesta a fost construit in Germania: 170 de cai si 7.8 secunde pentru 0-100 km/h.

In timp ce oficialii Dacia incheie inca un an pe plus din punctul de vedere al profitului asteptand urmatoarea versiune a gamei Logan, un german ne face o surpriza foarte interesanta. Numele sau este Patrick Kirfel, este pasionat de pilotaj si de tuning si detine un centru de vanzare a modelelor Renault si Dacia in Germania. Cu ce ne uimeste germanul? Acesta a avut ideea de a lua un exemplar al modelului Dacia pentru a-l modifica astfel incat sa rezulte o versiune (inca) inexistenta pe piata: Logan RS.

Scopurile sale au fost unele foarte clare: acela de a-si demonstra maiestria in modificarea unui model care a socat Europa tocmai prin simplitatea sa si acela de a atrage un anumit tip de clienti. La interior, schimbarile inseamna mai ales noile scaunele Recaro prevazute cu centuri de siguranta cu prindere in sase puncte si volanul sport de dimensiuni mici. De ce avea nevoie un Logan de un sistem atat de complex de siguranta activa? Raspuns corect: motorul pe care il are sub capota modelul construit de german scoate nu mai putin de 170 de cai putere, are o cilindree de 2.0 litri si vine direct de pe Clio RS.

In acest fel, cele 1135 de kilograme ale modelului romanesc ajung de la 0 la 100 km/h in 7.8 secunde si la o viteza maxima de 200 km/h.

Sistemul de suspensii a fost modificat iar garda la sol a fost coborata pentru ca una dintre cele mai nervoase versiuni Logan construite vreodata sa fie intr-adevar dinamica. Singurul aspect care nu se prea asorteaza cu imaginea generala este reprezentat de jantele de doar 15 inch.

Dar, pentru ca toate trebuiau sa aiba un pret, germanul l-a fixat la nu mai putin de 30.000 de euro. Altfel spus, cu vreo 5000 de euro mai mult decat o Octavia RS.

Comentarii (23)

  • merita?
    dpdv personal merita sa arunci asemenea bani pe aceasta masina doar daca vrei sa ii oftici pe restul participantilor la trafic...cu siguranta cu acest Logan vei irita 90% din posesorii de masini tari din Bucuresti...
    asteptam sa vedem una pe strazi...
    2 0
  • ai mare dreptate
    eu am o supernova modificata si am facut sa planga multi cu masini care aparent la exterior sunt mai puternice :D
    0 0
  • cum o modific si eu
    joint
    am si eu o supervnova si vreau sa o modific un pic sa am mai multi cai,poti sa ma ajuti ?
    0 0
  • toreto
    praf
    pfa asta mai lipsea sa se suie un manelist in faimosul logan si sa se lipeasca de primul pom...oricum pretul va tine la distanta numerosi terminati care vor sa cumpere dricul pe roti. masina e terminata dar multi viseaza macar la motorul ala. personal nu as da mai mult de 3000 pe masina asta ca sa o folosesc la tara.
    p.s mai stingeti proiectoarele si ceata mai loganistilor!!
    0 2
  • YMihai
    ptr Toreto
    Cumetre ...cu o asemenea atitudine esti batzos cat stai in spatele tastaturii. ARGUMENTEAZA ceea ce ai scris mai sus dak speri macar ca vei fi luat in seama. Desi originea ti-ai dezvaluit-o deja, cu siguranta garda joasa a masinii nu-ti va permite sa mergi sa faci senzatie incercand " sa o folosesc la tara ".Mai bine ia-ti o Dacia d-asta tzaraneasca...si off cu tine de pe site-urile astea.

    Nici mie nu-mi place Loganul insa am argumente pro si contra cand vine vb de cumparari / vanzari.

    Sarbatori fericite !!!
    1 0
  • bebita
    HHMM
    Nu stiu ce sa zic da cred ca nemtii astia nu au ce face acuma sa o luam si altfel de ce 200 de cai pentru DOAR 200km\h? Mere una cu motor de 1,400 cu 190km\h se cam oftica da mere as vrea sa spuneti cat l-a costat pe Fritz asta aceasta modificare la motor poate o fac si eu cand am sa imi iau la 65 de ani sa ma duc la Sovata
    1 0
  • idricenu ciprian
    parere logan
    din punctul meu de vedere la o masina care accelereaza in 8 secunde la 100 km-h ar trebui prima data sa fie dotata cu sisteme de siguranta si dupa aceea sa discutam cu celelalte probleme.
    1 0
  • Non sens
    Cu 30,000 (plus/minus)Euro se pot cumpara cel putin citeva ADEVARATE masini de performanta:
    - Mitsubishi Evo IX
    - Subaru Impreza WRX STI
    - VW GTI
    - Mazdaspeed3
    Oricare dintre modelele enumerate este ani lumina superior unui Logan cu toate modificarile posibile, ultimele doua pentru semnificativ mai putini bani. Asta ca sa nu mai spun ca sint nenumarate masini de serie care depasesc performantele enumerate la o fractiune de pret. In general, performanta nu vine numai de la motor ci de la intreaga platforma. Ca sa nu mai vorbim de dotari, design, garantie, etc.
    Ca sa si proiect, nimic rau in a incerca sa imbunatatesti performanta unei masini care altfel nu poate ridica nici cele mai mici pretentii "sportive". Am citit de curind un articol despre un Trabant puternic modificat. A spune insa ca un Logan sau Trabant modificat este superior unei masini "ADEVARATE", este exagerat. Asta ca sa nu mai spun ca a spera ca cineva va cumpara un Logan modificat pentru 30,000 Euro, este doar non-sens in opinia mea.
    0 0
  • cosmin
    logan superior altor marci
    hahahahahhahahahahahahhahahahahahahah ASTA-I TARE DE TOT asta ne lipsea logan modificat cu 170 cp la pret de GOLF V , PASSAT , OCTAVIA, SEAT etc,tot ca dracu arata asa ca cred ca doar tampitii vor da atatia bani pe ligheanu asta. Pareri pro si contra vor fi intotdeauna dar asta e prea de tot frate nu stiu daca cineva va fi de acord cu asa ceva doar .......ma repet TAMPITII si taranii care vor sa faca ravagii pe ulitele satului cu gogosari in portbagaj.

    Numai bine!
    0 3
  • cosmin
    logan
    Apropos mai reglati dracu farurile alea la ligheane ca ne spargeti ochii pe sosele.Toti dar absolut toti mergeti numai cu proietoare si ceata si farurile reglate in sus la maxim.
    0 3
  • AudiRules
    170 cp..gluma anului...
    Cu 3 stele si mai o jumate la testele de impact...am un feeling dubios in privinta acestei masini:) Prefer un VW Polo de 1.4 TSI:) tot 170 CP are. Oricum, sa platesti 30000 euro pt un cotetz ca Logan, mi se pare cam piperat. La banii astia, pe langa masinile enumerate mai sus, ma gandesc la un VW R32 cu 250 CP. Si apropo, subscriu la ce spunea Cosmin, toti Loganarii merg cu ceata si proiectoarele aprinse, chiar daca e in oras si cerul e senin:))
    Sarbatori fericite la toata lumea!
    0 4
  • sisupower
    hmmm
    Salutare dragi soferi si impatimiti ai vitezei.
    Ma distreza fapul ca se intereseaza nemtii de Loganul nostru.E un fapt pozitiv totusi.Ma bucur sa ma mandresc cu faptul ca mai iesim si noi "in lume"din cand in cand.
    Ce ma intriga pe mine si probabil pe multi e pretul vehiculat.
    Adica....undeva pe la 25-27000 de euro ptr un motor de clio,2 scaune recaro, suspensii lasate si....jante de 15 inch?:)))Cam scump motorul asta de clio....nemaivorbind de jante:)
    Asadar...interesanta modificarea dar total necompetitiv pretul comparativ cu x,y,z masini.
    Acum sa imi fie cu iertare, dar nu e prost ala cere cere ci ala care da.
    Concluzie:mi-ar placea sa il vad si sa il conduc.
    Hai noroc si "Sarbatori fericite"!
    1 0
  • cokemon
    pt logan fan club
    sarbatori feericite! :)
    1 0
  • cokemon
    logan is safe enough
    am facut unul praf, asa ca stiu ce vorbesc; l-am agatat pe unul intr-o depasire, am intrat intr-un mal de pamant cu 100 la ora, apoi m-a pleznit o dubita din lateral-spate si m-am dat peste cap de vreo trei ori; n-aveam nici centura; masina, dauna totala; dar: fara bot si fara fund, cu toate geamurile sparte, motorul deplasat, o roata smulsa, una sparta, etc usa de la sofer s-a deschis si am iesit nevatamat din masina; motorul n-a intrat in habitaclu; airbagurile s-au deschis la fix; daca te uitai la masina, ai fi jurat ca oricine ar fi fost inauntru e zob; deci alea trei stele ncap cred ca sunt mai putine dar mai mari decat la altii :)
    1 0
  • paraipan
    logan
    ...aici prietene,nu e vorba de cate stele are ci de faptul ca ai avut pile mari acolo Sus!
    Cat despre cotetzul neamtzului,e clar ca omu a vrut sa-si promoveze marfa si a construit aceasta chestie inutila.Asa ca stimati loganari nu va ramane decat sa visati cu proiectoarele aprinse la 170 de cai.
    0 2
  • logannn
    cine imi poate spune si mie unde gasesc niste arcuri mai scurte inafara de cele eibach ???????
    0 0
  • Dan de Dan
    L(o)ighean
    Coteneata asta romaneasca(desi este facuta de frantuji- poate tocmai cu intentia de a ne face de ca.cat) este de tot rasul. Stai in ea ca in camion, este puturoasa rau si consuma si mult. Eu tocma am scapat de una si mi-am luat un megane din 2002, 65000 km. ADEVARATA !!!- acum simt si eu ce este aia masina, nu ma gandesc mai sus la BMW sau Mertz ca nu-i de nasu meu (financiar) dar se simte diferentaaa DE LA CER LA PAMANT ! ESTE SUPER ! - Daca vreti sa dati pana in 7000 luativa fratilor un megane si nu va pacaliti cu tigaia !!!!
    0 0
  • mai fratilor
    Mai fratilor, ce-ati patit? Ati cazut in cap? Intai sa faceti voi o astfel de masina si apoi sa va c****i pe voi ca harrr ca marrr... La cantitatea de munca depusa, curent si mai stiu eu ce utilitati, aprobari si componente auto de inalta clasa, neamtu putea sa ceara si mai mult. Si dobitocilor: nu uitati ca este lucratura nemteasca si dau oricat pentru asa ceva!!! In sfarsit se uita nemtii la noi iar noi cu ideile noastre preconcepute ne apucam sa condamnam pe x pe y! Noi romanii ne temem de ce este nou! Tot timpu ne gandim: DACIE= cutie pe roti,masina proasta etc etc! Ia sa o ingrijiti, sa mergeti cum trebuie cu ea, sa nu o fortati mai mult decat trebuie si sa vedeti ca o sa functioneze... Dar voi nu si nu! Sa nu uitam ca tabla e importata (calitate); intradevar nu are cine stie ce performante dar sa nu uitam ca masina asta e inalta (pentru soselele din Romania), are motor slab comparativ cu greutatea ei, nu are cine stie ce turbo, sisteme electronice active de aprindere sau mai cine stie ce parascovenie!!!
    Pretul merita!!!
    Bravo nemtilor! Vai de noi cei care nu stim sa apreciem lucrul bine facut!
    1 0
  • bag
    schimbatii caroseria mai bagati nijte piese aftermarket, mai scadeti putin din pret si poate ma mai uit la ea
    0 0
  • hook2 tunning
    logan
    cea mai co0ol car aparuta pe piata rom produsa in rom de la daci 1100rs in coace numai laude CINSTE LOR CAMPIONILOR UAP & RENAULT
    0 0
  • login
    intrebare pt toti...din ce an e berlina voastra....ca sub 95 e sigur...
    0 0
  • dan komats
    logan 1,5 DCI
    am un dci 70 cp. 8500 km. vreau putere mai mare cum procedez
    0 0
  • mallibu
    pt./ dan komats
    vindel si ia-ti un vw golf. :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru