Londra introduce autobuze pe hidrogen

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 24.03.2008
Autobuzele pe baza de hidrogen sunt noul trend preluat de aparatorii mediului iar Londra adera la aceasta linie "verde".

Esential

10 autobuze pe baza de pile de hidrogen au la dispozitie autoritatile londoneze.

In toiul "Razboiului Mediului" pe care Primaria din Londra il duce cu cei de la Porsche, autoritatile din capitala Angliei anunta ca isi va dota parcul de transport public cu cinci autobuze care functioneaza pe baza de hidrogen si cu altele cinci hibride hidrogen-electrice. Desi comunicatul de presa al englezilor spune ca utilizarea acestor autobuze va reprezenta un test, ele nu vor fi scoase din functiune pentru o perioada de cel putin un an.

Primele cinci autobuze au la baza un principiu de functionare identic cu cel regasit in dotarea lui BMW Seria 7 Hydrogen: motor pe combustie interna adaptat la cerintele de propulsie pe hidrogen. In schimb, cele electrice se bazeaza pe autonomia din ce in ce mai crescuta a bateriilor, langa ele existand insa un motor de asemenea pe baza de hidrigen care are rolul de a alimenta continuu bateriile. Toate cele zece autobuze expermientale sunt de provenienta Mercedes.

Pentru a sublinia importanta noilor tehnologii de propulsie in viitor, autoritatile londoneze au declarat, de asemenea, ca pana in 2010 vor dispune la nivel de serie de 60 de astfel de autobuze, acestea urmand sa beneficieze de aportul unsei statii speciale de alimentare pe hidrogen rezervate exclusiv transportului public.

Comentarii (1)

  • bogdan
    tehnologieee
    da, sa le trimita cineva niste foto cu batranele autobuze, trolee si tramvaie de la noi, sa vada aici tehnologie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru