Lotus Exige GT3

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.03.2007
Lotus nu se dezminte si continua linia modelelor de performanta. Constructorul britanic a lansat la Geneva conceptul Exige GT3 si un pachet de lux pentru modelul Europa S.

Lotus Sport, divizia de performanta a constructorului britanic, a dezvaluit astazi la Geneva conceptul Exige GT3. Motorizarea este asigurata de un motor Toyota cu patru cilindri de 1.8 litri, pe care a fost montat un supraalimentator Eaton M62. Cei 271 de cai putere asigura o acceleratie 0-100km/h in doar 3.9 secunde si o viteza maxima limitata la 258 de km/h.

Puterea este transmisa rotilor spate cu ajutorul unei transmisii din aluminiu C64, in 6 trepte. Controlul tractiunii vine ca echipare standard si reduce puterea motorului atunci cand detecteaza lipsa aderentei.

Lotus intentioneaza sa produca in serie Exige GT3, pentru piete limitate, incepand cu sfarsitul lui 2007. Pretul unui astfel de exemplar va fi estimat intre 74.000 si 89.000 de euro.

Lotus s-a folosit de Salonul Auto de la Geneva si pentru a lansa pachetul de optionale de lux pentru Europa S. Pachetul este disponibil exclusiv pentru modelul GT si vine cu un interior imbracat in totalitate in piele care se asorteaza cu covorasele maro.

Un buton de pornire si un maner din lemn al schimbatorului sunt desavarsesc interiorul.

La exterior se observa geamurile fumurii, insertiile argintii din grila fata si suporturile lampilor vopsite in culoare caroseriei. Pachetul va fi disponibil in Europa din aprilie 2007 si va costa 1750 de euro.

Comentarii (1)

  • Dicu Marius
    Inventi si Inovatii
    Cei mai Buni si cei mai Tari Pe plan Mondial sint Inventari Romani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru