Madridul va bloca accesul masinilor poluante in centru

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 19.03.2008
Un proiect de lege dezvoltat de autoritatile madrilene va bloca accesul masinilor fara minimum Euro 3 in centrul orasului.

Modelul german se propaga in restul Europei. Dupa ce unele orase din tara lui Goethe au adoptat un sistem prin care masinile poluante nu pot intra in centru, fiind amendate usturator daca incalca "zonele de poluare" in care au voie sa circule, capitala Spaniei are si ea in plan o astfel de abordare.

Consiliul Local din Madrid studiaza in aceasta perioada un proiect de lege prin care masinile care nu indeplinesc normele de poluare Euro 3 nu vor putea fi admise in centrul orasului. De la aceasta regula urmeaza insa sa fie absolvite masinile celor care locuiesc in zona centrala a Madridului.

Analizele preliminare arata ca aceste masuri ar putea duce la o reducere cu 47% a emisiilor de NOx si cu 37% a microparticulelor. Masurile autoritatilor din capitala Spaniei ar putea intra in vigoare cel mai devreme in 2010.

Via | Ecoticias  

Comentarii (1)

  • ludovic
    korekt
    salarii au pot sa isi cumpere cu 9000 un euro 3.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru