Magna, singura interesata de Chrysler

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.05.2007
Singurul ofertant pentru preluarea companiei americane Chrysler este grupul canadian Magna International.

Producatorul canadian de componente auto Magna International este singurul ofertant pentru preluarea Chrysler, divizia americana a grupului auto DaimlerChrysler. Magna este, la momentul actual, "singura parte interesata serios de Chrysler", relateaza publicatia germana de specialitate Automobilwoche citata de Mediafax.

DaimlerChrysler va adopta in luna mai o decizie finala privind vanzarea diviziei americane, iar tranzactia urmand sa fie finalizata in doua luni. Oficialii DaimlerChrysler au refuzat sa comenteze informatiile, un purtator de cuvant al grupului declarand ca "toate optiunile sunt deschise". Potrivit oficialilor din industria de profil, Daimler va mai pastra o participatie la Chrysler iar Magna va revinde probabil compania americana dupa restructurare.

Dieter Zetsche, directorul general al DaimlerChrysler, a declarat in luna februarie ca analizeaza toate optiunile posibile pentru divizia americana, care a pierdut aproape 1,5 miliarde de dolari in anul 2006, intrucat interesul cumparatorilor pentru modelele produse a scazut.

In incercarea de a reveni pe profit in 2008, Chrysler intentioneaza sa desfiinteze 13.000 de locuri de munca.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru