Mai mult Seat: Altea XL

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 22.08.2006
Constructorul spaniol a creat un model pentru iubitorii lui Altea care aveau nevoie de mai mult spatiu. Spatiu tradus prin sintagma XL.

Seat a facut publice primele fotografii cu ultimul model dezvoltat de spanioli, Altea XL. Este vorba de o ultima variatiune pe tema Altea: cu o lungime apropiata de cea a lui Toledo, noua Altea XL dispune de cinci scaune insa vine cu un spatiu pentru bagaje de 532 de litri (contra celor 409 ale lui Altea si a celor 500 ale lui Toledo), care poate insa sa ajunga la 635 de litri daca scaunele posterioare sunt impinse la maximum (14 centimetri) in fata.

Din punctul de vedere al designului, noul model nu vine cu nimic spectaculos. Totusi, scopul dezvoltarii unei versiuni Altea de dimensiuni mai mari este ascuns in spatele ideii unei masini de familie. Spate linear, stopuri care aduc aminte de cele ale modelelor precedente Seat (penultima generatie a lui Leon este exemplul perfect) si bare de plafon incluse in standard.

La interior nu lipsesc elemente demne de o masina de familie, cum sunt sistemul flexibil de acoperire a bagajelor, priza electrica sau pachetul de integrare a sistemuluid e navigatie TomTom 710, disponibil in catalogul de accesorii Seat.

Exista trei nivele de echipare: Reference, Stylance si Sport-Up. Inca de la primul nivel avem in standard aer conditionat, radio MP3, senzor de presiune in pneuri, jante de 16 inch, cruise control, computer de bord. Tot in echiparea de serie sunt incluse sase airbag-uri, ABS, TCS si sisteme de siguranta Isofix pentru copii.

In privinta motoarelor disponibile, semnalam doua pe benzina (1.6 litri/102 CP, 2.0 FSI/150 CP cu transmisie Tiptronic cu sase rapoarte) si trei turbodiesel-uri (1.9 TDI/105 CP, 2.0 TDI/140 CP si 2.0 TDI/170 CP).

Comentarii (1)

  • adrian
    intrebare
    doresc un carlig de remorcare pt seat altea xl 19 tdi 105 cv an fabricatie 2007
    astept mail la mio.mihoci@yahoo.com
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru