Maine apare Logan GPL

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.05.2007
Dacia va lansa modelul Logan in varianta cu GPL. Versiunile Preference 1.4MPI si Laureate 1.4 MPI vor beneficia de GPL.

Maine, 22 mai, Dacia va scoate pe piata modelul Logan in varianta cu alimentare alternativa, benzina-GPL (gaz petrol lichefiat).

Logan GPL este rezultatul unui parteneriat intre Dacia si Landi Renzo, lider mondial in productia de sisteme alternative de propulsie cu GPL si gaz natural.

Dacia lanseaza modelul Logan berlina cu GPL, disponibil in versiunile Preference 1.4MPI si Laureate 1.4 MPI. Emisiile de CO2 ale vehiculelor care utilizeaza carburantul GPL sunt cu 18% mai mici fata de cele echipate cu motoare pe benzina. In plus, GPL este cu 50% mai ieftin decat benzina.

Cele doua versiuni Logan GPL costa 8 000 euro Preference 1.4 MPI, respectiv 8 800 euro Laureate 1.4 MPI. Datorita functionarii alternative, benzina/GPL, vehiculul beneficiaza de o autonomie de peste 1 500 km.

Reteaua de distributie GPL numara peste 25 000 de statii de alimentare in Europa din care aproape 1 000 in Romania.

Comentarii (7)

  • me me me
    un pas innainte
    saalut aceasta idee a celor de la dacia.......dar cand apare un inlocuitor pentru logan...?
    Toate cele bune
    0 0
  • logan o masina buna cu multe variante
    inlocuitor la LOgan in 5ani cel mai repede si s-ar putea sa fi dezamagit :::)))
    0 0
  • prudentul
    inlocuitor
    Ce inlocuitor, ca abia a aparut? Inlocuirea se face cand modelul stagneaza in vanzari sau scade o buna perioada de timp. La Logan nu e nici pe departe cazul, din contra. Ideea aste sa apara generatii noi de Logan sau chiar alte modele Dacia. Vor apare, dar in timp. Nici VW nu a scos direct Octavia dupa preluarea Skoda, ci un model intermediar dupa Forman, daca mai tin eu bine minte (sau Felicia, scuze daca ma insel). Rabdare si tutun.
    0 0
  • viitorul e mult mai aproape
    ca sa stii si tu la 4 ani se face un face=lift sau apare o noua generatie, o sa iti caut si articolul in care renault zice ca au redus la 2 ani jumate perioada de producere a unui nou model
    0 0
  • carcotas
    si roata de rezerva, unde-i ????
    din cite am inteles, butelia de GPL va fii montata in locul rotii de rezerva. Si roata ( RZ. ) unde va fii ......?????????. sau poate nu-i mai pun si ii aduc imbunatatiri ( set pentru pana ).......
    0 0
  • logan
    care este consumul la logan cu alimentare GPL oare se merita si care este pretul instalatiei
    0 0
  • AndreiRN
    GPL
    GPL este un combustibil ideal pt vehicole. Il poti folosi in stare naturala, adica nu apar costuri de rafinare ci doar de stocare si este mai putin poluant. Intradevar ca are o putere calorica mai mica dar si un pret mai mic. Honda Civic are un model pe GPL si chiar a aparut
    "jucaria" necesara sa-i faci plinul acasa de la reteaua de gaz natural unde este mai ieftin. Si Ford si GM au camioane de pana in 20 tone pe GPL.
    Tren pe GPL as vrea sa vad. Sau combinatia super eficienta motorina/GPL/apa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru