Mărcile indigene ar putea prelua peste 50% din cota de piaţă din China în 2010

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.07.2010
Cei 15 producători de automobile importanţi care activează pe piaţa din China ar putea obţine o cotă de piaţă totală de peste 50% în decursul acestui an, spun analiştii industriei auto.

Esential

150 de modele de automobile dezvoltate independent au fost prezentate la prima expoziţie de tehnică auto chinezească.
15 producători de automobile indigeni importanţi activează pe piaţa din China.

Producătorii de automobile din China sunt pe cale să domine piaţa auto internă, înregistrând o cotă de piaţă de 40% în anul 2009 şi estimările anunţă că acestia vor atinge o cotă de piaţă mai mare de 50% în decursul acestui an. Ascensiunea producătorilor chinezi de automobile ar duce la o scădere a vânzărilor pentru producătorii europeni, japonezi şi americani care se bazau pe piaţa din China pentru echilibrarea balanţei din Europa.

Pe 15 iulie, Comisia de Reformă şi Dezvoltare Naţională din China a deschis prima expoziţie de tehnologie auto şi vehicule dezvoltate independent a ţării. Această expoziţie a prezentat circa 15 producători chinezi care au adus un total de 150 de modele dezvoltate integral pentru piaţa din China, cu drepturi de proprietate intelectuală independente. Circa 20% din vehiculele prezentate sunt fie modele ecologice, fie vehicule alimentate electric sau cu hidrogen. Printre aceşti producători se numără FAW, SAIC, Dongfeng Motor, Chery Auto, BYD şi alţii.

Producătorii de automobile din China se pregătesc să lanseze şi mai multe modele în decursul acestui an, deci şansele ca aceştia să atingă o cotă de piaţă de peste 50% în 2010 sunt ridicate. În tot acest timp, producătorii europeni de automobile trebuie să găsească strategii de marketing pentru piaţa din China şi alte idei de creştere a vânzărilor de automobile la nivel global fără să se bazeze prea mult pe piaţa din China, unde numeroşi constructori au făcut investiţii de milioane de euro.

Via | Gasgoo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru