Marea Britanie: Poliţiştii vor primi senzori de parcare pentru reducerea numărului de incidente

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 06.09.2010
Din cauza faptului că au cheltuit echivalentul a 72.000 de euro pe an pentru reparaţia loviturilor în parcarea secţiei, poliţiştii dintr-o regiune a Marii Britanii vor primi senzori de parcare pe toate autospecialele.

În urmă costurilor extrem de crescute ale micilor incidente în parcare realizate de poliţiştii din Marea Britanie, conducerea instituţiei a hotărât să instaleze senzori de parcare pe toate vehiculele folosite de poliţie. Din păcate pentru poliţiştii britanici, doar cei din regiunea South Yorkshire vor beneficia de noile dotări. Aparent, departamentul de poliţie din South Yorkshire cheltuieşte, în medie, 60.000 de lire sterline(echivalentul a 72.000 de euro) pe an pentru a repara vehiculele zgâriate şi lovite în parcare. Valoarea contractului de echipare a vehiculelor cu senzori de parcare nu a fost anunţată.

Nu doar poliţiştii din South Yorkshire au probleme cu parcarea, colegii lor din Merseyside cheltuind 205.403 lire sterline (echivalentul a 246.480 euro) din aprilie 2009 până în aprilie 2010 pentru reparaţia vehiculelor lovite în parcare. Potrivit managerului flotei auto a poliţiei din South Yorkshire, nu şoferii sunt de vină pentru aceste incidente, ci faptul că secţiile de poliţie au parcări foarte mici, care nu erau proiectate pentru maşini în mod special sau pentru vehicule atât de mari.

În alte regiuni ale Marii Britanii, flota de autospeciale de poliţie este echipată în standard cu senzori de parcare. Alte flote de poliţie din Marea Britanie beneficiază şi ele de senzori de parcare, aceştia fiind achiziţionaţi ca echipament opţional.

Spre deosebire de poliţiştii români, englezii nu sunt penalizaţi din punct de vedere disciplinar şi financiar dacă au vreun incident cu vehiculul de serviciu.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru