Maserati MC 12XX: 800 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.02.2007
Tunerii de la Edo Competition au realizat un MC 12XX care dezvolta 800 de cai putere si este capabil sa atinga 390 de km/h.

Edo Competition, specialisti in tuningul Porsche sau al altor modele exotice, si-au imbunatatit mai vechiul MC-12R, produs tot de ei, reusind sa stoarca din acesta o putere mult mai mare. MC 12-R oferea cu 70 de cai mai mult decat versiunea standard a lui Maserati MC 12. Tunerii au creat acum MC 12XX, un Maserati care dezvolta 800 de cai putere. Designul modelului nu se deosebeste cu nimic de vechiul MC R-12, doar culoarea vopselei fiind cea care face diferenta.

Inginerii de la baza germana de tuning au declarat ca motorul V12 ofera 800 de cai putere la 8500 de rotatii pe minut si un cuplu motor de 780 Nm la 5800 rpm. Cu aceasta herghelie sub capota, MC 12XX atinge 0-100 km/h in doar 3.2 secunde si se poate lauda cu o viteza maxima de 390 de km/h. Motorul a fost modificat pentru a face fata chiar si mult asteptatului Ferrari FXX. Cilindri si pistoane de otel, un nou arbore cotit, un kit de inductie cu flux intens si un sistem de evacuare din inox intregesc "arhitectura" unui motor de 6.3 litri.

Mai mult decat atat, volumul sistemului de evacuare este controlat de un buton pozitionat in interiorul cabinei.

Per total, si greutatea masinii a fost micsorata cu 100 de kilograme. Rezultatul s-a datorat echiparii lui MC 12XX cu jante de 19 si 20 de inch din aliaj usor si cu un pachet de frane sport ceramice. Cei care vor fi interesati de aceasta masina vor trebui sa petreaca o zi in compania instructorilor si a mecanicior pentru a se familiariza cu performantele modelului si cu comportamentul acestuia pe sosea.

Comentarii (8)

  • phhhaa
    Ce diferenta intre Dacia 1300 si asta?:)
    0 0
  • andrei
    degeaba
    n-ai ce face cu atata putere pe strazile din romania... iti ajunge si un cayene turbo de 450cp pentru a rasturna un copac si a ajunge intr-o garsoniera la -2m sub pamant :((
    0 0
  • Black_Cherry
    Rasp. pt. Phhhaa
    Nici o diferenta!
    0 0
  • florin
    vieza ucide
    La ce bun atitia cai putere pt ca niste incostienti sa conduca cu viteza spre moarte.
    0 0
  • cosmin tzv
    scoate flacara?
    cine a vazut masini care scot flacara din esapament (masini de serie)
    0 0
  • logan
    peste circa 157 de ani loganul va avea esapamentul aproape identic
    0 0
  • no comment
    deja dupa accidentul lui george nu ma mai intereseaza atatia cai putere...chiar degeaba daca drumul e acelasi :-< ... dumnezeu sa-i ierte !!!
    0 0
  • MASERATI
    MC LAREN F1 GTR! CEA MJAI RAPIDA MSINA DIN LUME SI DIN EUROPA! UN RIVAL PE MASURA!-> MASERATI LAS-O MAI MOALE!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru