Masina care se conduce singura e aproape

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 17.10.2008
Un grup de cercetatori a realizat un sistem de transport experimental in care masinile se "conduc" singure prin oras.

Masina care se conduce singura, unul dintre visurile dintotdeauna ale omenirii, este pe cale sa devina realitate. Deocamdata, sub forma unui sistem de transport in comun.

O echipa de cercetatori americani a pus bazele unui sistem de transport de oras cu masini autoghidate in care pasagerii intra si coboara ca in cazul unui autobuz normal, diferenta fiind facuta de faptul ca cel care isi doreste acest tip de transport va putea sa aleaga adresa si destinatia exacta la care vrea sa ajunga. Masinile circula in sir indian, lipite, ele "desfacandu-se" doar in momentul in care una dintre masinile grupate trebuie sa ajunga intr-o destinatie diferita de celelalte.

Desi solutia inginerilor americani poate parea desprinsa dintr-un film SF, aceasta a fost deja discutata la diverse simpozioane, administratorii aeroportului Heathrow din Londra declarandu-se fanii unei astfel de solutii care ar decongestiona traficul pietonilor intre terminale. Mai mult, o serie de companii din Suedia, Polonia si Coreea au pus la cale dezvoltarea unei retele asemanatoare la scara 1:1, un grup de orase suedeze aratandu-si deja interesul pentru adoptarea unui astfel de sistem de transport experimental.

via | Drive

Comentarii (16)

  • STAS
    0 0
  • dadada
    Sunt sigur ca va fi o solutie buna , mai ales pt. stirpirea "bizonilor" ! hoooo cu tata !!!
    0 0
  • nu e bine
    Si oamenii ce vor face?Vor ramane fara servici ca masina de la munca se conduce singura
    0 0
  • e bine
    ..io astept masina care ajunge devreme la servici in locul meu ...face toata treaba si apoi vine acasa sa ma trezeasca
    0 0
  • E perfecta pentru taxi
    E perfecta pentru taxi in felul asta scapam de mojicii de taximetristi...majoritatea fiind niste inculti...parca s-au ales intre ei.
    0 0
  • E perfecta si...
    E perfecta si pentru cei ce nu isi pot lua permisul sau pentru cei care il au suspendat.
    0 0
  • Alex""
    Clarrrrr
    " " " dau palme la taximestri " stau neconfortabil" pe scaunul urat mirositor + radioul de manele al taximetristului" menajere fumatoare..succes in viitor romania ia amploare
    0 0
  • lol
    Lumea arde si ei invata baba cum sa se piaptene .... imediat or inventa si socoteala care merge singura la buda si se mai si satisface singura..... asa cand ii vine cheful.....
    LOL toata lumea face simpozioane peste simpozioane in care povestesc despre foamea globala ( in timp ce se indoapa ca porcii normal ) si alti nu au pe ce sa bip bani..... lolul lor de lol
    0 0
  • taximetristi
    Taximetristii nu se aleg intre ei ca sa fie cei mei mojici, manelisti si nespalati, este o meserie foarte usor de ales unde cerintele intelectuale sunt sub minima necesara sa te speli pe dinti, niste ratati care nu sunt in stare de altceva decat sa dea spaga sa isi i-a permis si apoi sa te omoare pe zebra sau mai rau......!
    0 0
  • Salutare
    Da va fi ce super????????
    0 0
  • eu
    un mod pt diminuarea locurilor de munca,ce sa faca si ei........
    0 0
  • visul omenirii
    inca din epoca de piatra.
    sau ma insel? ;)
    0 0
  • inca din epoca de piatra
    visul omenirii
    pardon! :)
    0 0
  • dragosh
    o porcarie
    e o porcarie. pai daca vrei sa te duci la amanta masina inregistreaza traseul si vede nevasta.
    0 0
  • super
    mai rau este sa iti programeze nevasta masina si sa nu poti ajunge la amanta! :) si frica de somaj? de industrializare, automatizare ce sa mai zic? sa nu exageram...
    0 0
  • deja exista
    cred ca acest sistem de masina exista de cativa ani in una dintre tarile dezvoltate, Olanda. Am vazut cu ochii mei si m-am si plimbat cu un autobuz pentru transportul in comun in Eindhoven.Autobuzul se ghideaza dupa un camp magnetic implementat in carosabil.Are ore prestabilite la care trebuie sa ajunga dintr-o statie in alta si le respecta cu strictete, mai ales datorita faptului ca la olandezi este banda speciala pentru transportul in comun, taxi si SPP.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru