Masina construita din mancare

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 29.03.2007
Prima masina construita aproape integral din mancare. Asa au denumit studentii masina de curse Eco One.

Un grup de studenti au construit o masina din mancare, poate suna ca o gluma de 1 aprilie dar nu este asa.

Eco One are o carcasa fabricata din canepa, pneurile sunt din cartofi si franele din nuci de acaju. Eco One poate functiona doar pe baza de bio-combustibili. Creat de studentii de la Universitatea din Warwick, Eco One a fost gandita, initial, sa atinga viteza maxima de 241 hm/h, dar profesorul coordonator al proiectului, Ben Wood a considerat ca este prea mult si a redus viteza maxima la 201 km/h.

Profesorul coordonator, doctor in Inginerie la Universitatea din Warwick, a declarat:”Aproape toate componentele masinii sunt obtinute din materiale bio-degradabile sau reciclabile. Toate materialele din plastic sunt obtinute din plante. Intentia mea a fost sa cream o masina de curse destul de performanta si conceputa in proportie de 95% din materiale bio-degradabile si reciclabile. Daca noi am reusit sa facem o masina crescuta virtual din seminte, imaginati-va ce ar putea face companiile auto cu masinile de serie”.

Comentarii (2)

  • prudentul
    papa pe roti
    Canepa se fumeaza, bre, nu e mancare. Pneurile din cartofi vor fi folosite din sezonul 2008 in Formula 1, datorita durabilitatii sporite. Blocul motor e din cascaval(ca se preteaza bine la alezare) iar in cazul pistoanelor au trebuit sa gaseasca ceva mai rezistent. Asa ca le-au facut din mamaliga.
    0 1
  • Davidoff
    ola
    as dori mai multe informatii daca are cineva despre acest proiect...adresa mea de mail e Davidoff_is_onn@yahoo.com. multumesc
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru