Maşinile electrice vor putea fi încarcate wireless

De Cornel Șocariciu
Publicat Joi, 05.08.2010
Compania americană Evatran va lansa în primăvara lui 2011 tehnologia "Plugless Power", prin intermediul căreia maşinile electrice vor fi încărcate wireless.

Aşa cum vă anunţam la sfîrşitul anului trecut, încărcarea fără fir a maşinilor electrice poate deveni realitate, întrucât cei de la Evatran au continuat să lucreze la tehnologia "Plugless Power", ajungând la o variantă care va putea fi implementată în infrastructura rutieră.

Tehnologia dezvoltată de americani are la bază un principiu foarte simplu care necesită un transmiţător şi un emiţător. Americanii au început deja să testeze aceast sistem şi vor să îl lanseze pe piaţă în luna aprilie a anului 2011 contra sumei de 800 de dolari.

Vehiculul electric va parca deasupra unui transmiţător prin care trece curent electric. În momentul în care va detecta un vehicul parcat, transmiţătorul va induce un câmp magnetic care va fi preluat de receptorul aflat în partea inferioară a maşinii. La rândul lui, receptorul va transforma acel câmp magnetic în curent electric cu ajutorul căruia bateriile se vor încărca.

Una din problemele apărute până în acest moment o constituie distanţa dintre vehicul şi transmiţător, care nu trebuie să fie mai mare de cinci centimetri. În cazul în care această distanţă creşte, procesul nu se va desfăşura corespunzător.

Via | Evatran

Comentarii (4)

  • Invenţie
    O inventie fara rost. Va exista un transmitator si un receptor care vor elimina cablul de alimentare. Ce rost are sa inlocuiesti un cablu de cativa metri cu ceva ce va costa 800 de dolari plus pierderile care vor exista la transformarea din curent electric in camp magnetic si iar in curent electric?
    6 3
  • ^ Ce te faci daca ai masina parcata pe cealalta parte a strazii si vrei sa o incarci ?
    1 3
  • " daca o ai parcata mai departe de sursa de camp esti un dobitoc " deci nu ai ce-i face, masina va ramane fara curent ...

    @ subiect - "inventia" nu este deloc ceva nou , sunt ceva cercetatori ( da, dobitocii aia de looozeri care stau toata ziua in laborator si nu au parte de gagici si masini jmekere ) care au creat astfel de sisteme de transmitere a curentului electric cu ajutorul campurilor magnetice - pe distante mai mari decat alea din transformatoare ( ca tre' specificat asta...

    faptul ca aceasta inventie poate fi aplicata cu succes la masini este "dubios" dupa parerea mea. Luand in considerare intensitatea campului necesar pentru a transmite curentul intr-un timp util se poate ajunge la niste concluzii destul de grave pentru electronica de la bord - sau la costuri suplimentare pentru protejarea ei.
    1 0
  • alta prostie
    uita de electronica masinii, de masina in sine si tot...la naiba cu ele...cum ramane cu sanatatea omului???? cine crede ca nu afecteaza sanatatea celor expusi campului electromagnetic se inseala amarnic.
    Tehnologie fara cap.
    Bleah..idiotii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru