Masinile vor avea cutii negre din 2010

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 08.06.2007
Cutia neagra a unei masini va costa 400 de euro si va transmite semnale S.O.S in cazul implicarii intr-un accident.

Va anuntam cu ceva vreme in urma despre cutiile negre ale masinilor . Un astfel de dispozitiv va fi introdus pe toate masinile noi incepand din anul 2010.

Dispozitivul de 400 de euro va avea rolul sa transmita semnale S.O.S dupa ce masina a suferit un accident rutier, pentru a face posibila o interventie mult mai rapida a echipajelor de urgenta. Mai multi producatori auto s-au aratat deranjati de acesta masura, obiectand ca aceste dispozitive afecteaza gradul de libertate a soferului, deoarece masinile pot fi interceptate in ce directie merg.

Scepticii acestui program sustin ca numarul pan-european 112, destinat urgentelor, este mai mult decat necesar si folositor in cazul unor accidente rutiere.

Comentarii (4)

  • axeman
    sceptici?
    "Scepticii acestui program sustin ca numarul pan-european 112, destinat urgentelor, este mai mult decat necesar si folositor in cazul unor accidente rutiere." Eu cred ca "Cei care sunt in favoarea acestui progam sustin...". Oricum, ideea este foarte buna.
    0 0
  • >Un astfel de dispozitiv va fi introdus pe toate masinile noi incepand...

    Masinile noi de unde? Din Europa? Din Coreea de Nord? Iara ati dat copy/paste fara sa ganditi!
    0 0
  • Cred ca...
    Dupa parerea mea in spatele acestui "proiect" se ascunde dorinta de a putea localiza in orice moment orice autovehicul dorit... Si asta e doar un pas pentru ca, de fapt, sa se poata introduce si oamenilor diferite sisteme de localizare(mascate sub buna intentie de a "asigura" securitatea indivizilor...)! Nu degeaba apar tot felul de filme de genul asta... Pentru cei care nu cunosc, se lucreaza intens la aceste sisteme care pot avea dimensiuni minuscule si pot indeplini foarte multe functii ca inlocuirea cartilor de credit, a cartilor de identitate, etc...
    Celor care vor sari cu afirmatii contradictorii le propun sa intre intai pe google si sa se informeze... apoi mai vedem!...
    0 0
  • e ff bine
    eu vad in felul urmator:cred ca cine comite un accident si fuge de la loc poate fi interceptat si tras la raspundere cu probe!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru