Mazda: materiale interioare 100% vegetale

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 26.09.2007
Japonezii de la Mazda dau o alta nuanta expresiei "prieteni cu natura", realizand materiale de interior din fibre vegetale.

Japonezii de la Mazda au anuntat ca vor fi primii care vor imbraca interioarele modelelor din gama cu materiale si tesuturi 100% vegetale. Pentru a preintampina intrebari de tipul "Sunt aceste materiale rezistente la supliciile la care sunt supuse tesuturile unei masini?", Mazda da deja un raspuns: toate fibrele vegetale pe care le va utiliza in viitor sunt rezistente, robuste si, mai mult, au si un aspect placut, atat vizual cat si tactil.

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul partenerilor Teijin si Teijin Fibers. Acestia spun ca marele avantaj al materialelor provenite din fibre vegetale este faptul ca acestea sunt foarte rezistente, ca nu se decoloreaza la actiunea soarelui si ca sunt ignifuge.

Prima ocazie cu care Mazda va prezenta noile tesuturi pentru interior va fi Salonul de la Tokyo, cand acestea vor aparea in echiparea unuia dintre hibridele lansate de producatorul nipon.

Comentarii (1)

  • YMihai
    cu adevarat...
    ...GREEN !!! Aici cu adevarat un punct in + in posibilitatea de a recicla aceste materiale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru