Mazda3 primeşte din toamnă motor şi transmisie Skyactiv

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.02.2011
Mazda3 va marca, începând cu această toamnă, debutul unei motorizări pe benzină Skyactive-G şi al unei transmisii Skyactive Drive, create pentru a reduce consumul şi emisiile.

Începând cu toamna acestui an, actuala generaţie Mazda3 va marca debutul tehnologiei Skyactiv, brevetată de japonezi pentru a îmbunătăţi performanţele motoarelor şi transmisiilor. Tehnologia nu foloseşte sisteme electrice sau hibride pentru a reduce consumul.

Constructorul asiatic va lansa o motorizare pe benzină în patru cilindri, botezată SkyActive-G, mult mai eficientă decât unităţile existente în prezent. Motorul dispune de un raport de compresie de 14:1 şi promite un cuplu motor generos, la un regim de turaţii scăzut.

De cealaltă parte, transmisia automată SkyActive-Drive va garanta o distribuire inteligentă a cuplului, mulţumită structurii interne inovative. Comparativ cu o transmisie actuală cu dublă ambreiere, noul sistem SkyActive-Drive este mult mai uşor şi mai compact.

Pentru a marca debutul noilor tehnologii, Mazda3 va suferi o serie de retuşări estetice, aduse de un nou pachet aerodinamic, ce include şi jante de 16 sau 17 inch.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Oo da
    si uite asa va deveni un concurent de temut pentru "turbatele"compacte europene, daca mai vin cu ceva discount-uri consistente, cred ca se vor face remarcati
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru