McLaren si Mercedes pregatesc un SLR de "adio"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.07.2008
Colaborarea dintre Mercedes si McLaren se va incheia cu o editie de colectie a celebrului supercar SLR.

Esential

26 de secunde ii sunt necesare editiei limitate SLR sa atinga 300 de km/h.
350 de km/h este viteza maxima pe care o va atinge editia speciala de \"adio\" a supercarului SLR.

Odata cu stoparea productiei actualului supercar SLR si colaborarea dintre Mercedes si McLaren va inceta. Mercedes cauta astfel sa produca viitoarele modele sportive cu ajutorul diviziei sportive si de tuning AMG.

Pentru a celebra aceasta despartire istorica, cei doi mari constructori au cazut de acord sa dea nastere unei editii limitate a actualului SLR. Cele 75 de exemplare de "adio", care vor lua nastere in scurt timp vor fi total diferite de cele existente in prezent pe piata.

Mercedes si McLaren s-au gandit sa dezvolte un SLR cu habitaclu descoperit, fara parbriz, cu usi cu deschidere verticala. Designul va fi similar cu cel al conceptului Callaway C16 Speedster si va include un deflector in locul parbrizului pentru a proteja soferul.

Noul design si resursele care se vor afla sub capota vor permite editiei limitate sa se laude cu performante deosebite: o acceleratie de la 0 la 300 de km/h in doar 26 de secunde si o viteza maxima de 350 km/h, cu 13 km/h mai rapid decat versiunea 722 SLR.

Performantele vor fi posibile si multumita masei totale reduse cu 200 de kilograme.

Inginerii germani si britanici au folosit din abundenta fibra de carbon la nivelul caroseriei, inlocuirea franelor standard cu unele din carbon ceramic si implantarea unui nou sistem de evacuare din aluminiu.

Editia speciala care va incheia colaborarea dintre Mercedes si McLaren va debuta in maxim o luna si va costa 450.000 de euro. Printre primii posesori ai supercarului exclusivist se va numara si Lewis Hamilton, tanarul pilot de Formula 1, care va si dezvalui modelul in cadrul unei ceremonii oficiale.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru