Megane RS N4, propunerea Renault pentru grupa N

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.12.2010
Renault Megane RS primeşte un pachet complet ce urmează a fi omologat de FIA pentru grupa N. Kitul include mai multă putere, suspensii şi frâne noi.

Esential

270 de cai putere dezvoltă Renault Megane RS N4.
470 de Nm livrează motorul lui Renault Megane RS N4

Renault îşi reafirmă apropierea faţă de motorsport cu o versiune specială a modelului Megane RS. Hot-hatch-ul francez va fi omologat pentru grupa N de oficialii FIA, Renault asigurându-se că derivatul său va putea face faţă în competiţiile de raliu.

Spre deosebire de versiunea de stradă, noul Megane RS N4, aşa cum a fost el botezat de către francezi, vine cu o suspensie nouă, dezvoltată împreună cu specialiştii de la Ohlins, cu un sistem de frânare îmbunătăţit, care dispune de discuri cu dimensiuni de 355 mm pe faţă şi 290 mm pe spate, şi cu o transmisie în cinci rapoarte.

Nu lipseşte diferenţialul autoblocant şi nici elementele de siguranţă specifice, cum sunt roll-cage-ul, scaunele Sabelt cu centuri în şase puncte şi extinctorul. Instrumentele de bord convenţionale au fost şi ele înlocuite, ca de altfel întreaga planşă a modelului de serie.

Modificări importante şi sub capotă, unde inginerii Renault Sport au "înghesuit" încă 20 de cai putere, reuşind să stoarcă astfel un total de 270 de cai din unitatea de 2.0 litri turbo.

Cuplul motor creşte şi el cu 130 de Nm, până la un total de 470 Nm. Resursele sunt destul de generoase pentru un model care cântăreşte cu mult sub 1312 kilograme, masa versiunii de serie.

Noul Renault Meagen RS N4 va fi comercializat de constructorul francez sub forma unui kit complet, al cărui preţ nu a fost momentan anunţat. 

via | autoblog

Comentarii (3)

  • fan renault
    Megane RS
    Sublim, magnific, unic si de neegalat !
    28 2
  • n4
    http://www.youtube.com/watch?v=DaE9oDr_kDk..uitati-l si in miscare...
    Da, e adevarat, noua senzatie pentru pilotii de raliuri!Sistem de managememt al injectiei Cosworth Electronics(spune ceva numele Cosworth pt cunoscatori), flansa de 33mm, cutie secventiala Sadev, roti pe 18 cu pneuri BF Goodrich...raport performanta pret foarte bun..poate fi o alternativa pentru macadam mai ieftina fata de masinile de raliu cu tractiune integrala. Altaturi de Twingo RS R1, R2 si Clio RS R3, inginerii de la Renault Sport Technologies au intregit gama, fiind primul constructor care a primit omologari in toate grupele clasei R.
    9 0
  • cuplu
    470Nm din 2.0 benzina?uau
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru