Mercedes-Benz a deschis un studio de design în China

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 22.07.2011
Mercedes-Benz este primul constructor premium din lume care deschide un studio de design în China, cea mai mare piaţă auto a Globului.

După ani de zile în care industria auto din China era celebră doar pentru copiile modelelor occidentale pe care le lansa, situaţia ia o întorsătură neaşteptată cu ajutorul nemţilor de la Mercedes-Benz. Constructorul din Stuttgart a decis un studio de design avansat la Beijing, fiind primul producător de automobile premium care deschide un asemenea centru pe care mai mare piaţă auto din lume. Potrivit primelor informaţii, noul centru de design al celor de la Mercedes-Benz are o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi.

Mercedes-Benz mai are facilităţi de design în Germania, Statele Unite ale Americii, Italia şi Japonia. Viitoarele modele vor primi influenţe şi de la studioul din Beijing, dar acestea vor fi lansate pe piaţă peste cel puţin patru ani, dat fiind faptul că multe modele care urmează să fie lansate în următorii trei ani au deja design-ul definitivat. "Influenţele de design din această regiune vor deveni din ce în ce mai importante pentru maşinile zilei de mâine", a declarat Ulrich Walker, Preşedinte Executiv al Daimler Northeast Asia.

În prima jumătate a anului 2011, Mercedes-Benz a vândut 95.030 unităţi în China, cu 59% mai mult faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. Între timp, piaţa din China a avut o creştere de 5.8 procente.

Până la finalul anului, vânzările de automobile din China sunt aşteptate să crească cu 20% şi să depăşească 300.000 de unităţi pe an până în 2015, când piaţa auto din China va deveni cea mai importantă piaţă pentru Mercedes-Benz la nivel global. Acest studio de design va veni în întâmpinarea clienţilor din China, urmând să creeze vehicule din ce în ce mai potrivite pentru aceştia.

Via | Wheelsunplugged

Comentarii (3)

  • Adio MERCEDES !
    Raman la C-class-ul meu din 2005 care arata a Mercedes nu a ceva asiatic. Noul E class are spate de Hyundai Sonata. CLS aduce si el a ceva de pe acolo..
    PACAT de marca si calitatea masinilor produse de ei.
    1 2
  • O parere
    Design mercedes
    Linia actuala de design promovata de Mercedes este una mai emotionala si mai dinamica de cat a modelelor anterioare caracteristice acestui brand , acest fapt nu este un lucru rau . Din punct de vedere calitativ , lupta data in design este din ce in ce mai echilibrata , Hyundai este una din marcile care are un salt calitativ evident din acest punct de vedere , avantajul marcilor europene este traditia , element ce se implementeaza in liniile de design .
    0 0
  • O parere
    China
    Oricum in viitor ce le plece chinezilor o sa trebuiasca sa le placa si altora .. :-))) devin superputerea din acest secol proaspat inceput , nu as fi mirat ca nepotii nostri sa invete chineza in loc de engleza peste cca 30 , 40 de ani .... nasola treaba dar cam asa se arata :-)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru