Mercedes-Benz prezintă noua gamă de blindate Guard

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 08.06.2011
Primul producător de vehicule blindate de fabrică din lume, Mercedes-Benz, a prezentat noua gamă Guard, identică cu vehiculele standard, dar mult mai rezistentă.

Mercedes a prezentat o galerie foto a noii game Guard. Aceasta este reprezentată de vehicule blindate Mercedes-Benz care au fost modificate din fabrică. Versiunea de top, S600 Pullmann Guard, oferă nivelul de protecţie VR6/7, ceea ce înseamnă că rezistă la muniţie "serioasă", grenade şi chiar explozibili. Pentru clienţii Mercedes-Benz Guard care au nevoie de protecţie, dar nu trebuie să treacă prin război cu maşina există şi modele precum E-Guard, care oferă nivelul de protecţie VR4, specific armelor disponibile civililor.

Cei de la Mercedes se mândresc cu cea mai bogată gamă de vehicule blindate de fabrică din lume. Gama include modele precum S-Guard, S600 Pullmann Guard, E-Guard, G500 Guard şi altele. În 1928, Daimler-Benz a fost primul constructor de automobile care a oferit vehicule blindate din fabrică. Nemţii continuă tradiţia şi oferă vehicule create special pentru a oferi un nivel deosebit de protecţie, fără ca acestea să arate diferit de versiunile standard.

Trenul de propulsie este adaptat pentru a suporta masa suplimentară generată de blindaj, iar carcateristicile de manevrabilitate şi confort sunt păstrate, spun cei de la Mercedes-Benz.

Modelele S-Guard, S600 Pullman Guard şi G-Guard oferă nivelul de protecţie VR6/VR7, cel mai ridicat din industrie. Primele două de pe listă sunt echipate cu un motor V12 twin-turbo de 517 CP şi 830 Nm, în timp ce G-Guard este oferit în compania unei unităţi V8 de 5.5 litri. În cazul lui E-Guard, versiunea blindată a lui E-Klasse, aceasta oferă protecţie de nivelul VR4 şi este oferită fie în versiunea E500 (V8 de 5.5 litri şi 388 CP), fie în versiunea E 350 CDI BlueEFFICIENCY de 265 CP şi 620 Nm. Există şi o versiune pe benzină, E350 CGI, care oferă 262 CP.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • Offtopic: Masinile vandute in minunata noastra tara ar trebui sa aiba toate parbrize blindate ca seria Guard de la Mercedes, la cat de "genial" se curata drumurile iarna cu bolovani in loc de nisip.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru