Mercedes Biome, "fantezie pură" la Salonul de la L.A.

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.11.2010
Mercedes va expune la Salonul Auto de la Los Angeles un concept complet nou, botezat Biome. Creaţia va încerca să câştige concursul de design organizat anual de americani cu ocazia salonului.

Mercedes are de gând să fure toată atenţia jurnaliştilor prezenţi săptămâna aceasta la Salonul Auto de la Los Angeles. Constructorul din Stuttgart va expune la standul său un concept revoluţionar, botezat Biome, care erupe din spiritul creator al designerului Hubert Lee, omul responsabil pentru aspectul noii generaţii CLS şi pentru viziunea futuristă a prototipului F800 Style, prezentat în primăvară la Geneva.

Creat în cadrul studioului din Carlsbad, California, Biome se vrea a fi un supercar spectaculos, capabil să ofere spaţiu pentru patru persoane, care măsoară 4020 mm lungime şi 2500 mm lăţime. Dispunerea locurilor în interior este relativ ciudată, cu şoferul în centru, încadrat mai în spate de alţi doi pasageri şi abia pe o poziţie centrală, dar mai îndepărtată, de un al treilea.

Masa totală însumează doar 394 de kilograme, neobişnuit de puţin pentru un concept de o asemenea talie. Potrivit designerului, conceptul a fost construit dintr-o biofibră crescută într-un mediu natural.

Descris de creatorul său ca o "fantezie pură", conceptul Biome este o creaţie fără finalitate, ce va putea fi admirată live abia în cadrul tradiţionalului concurs de design desfăşurat la Salonul de la LA.

De altfel acesta este şi motivul pentru care Biome a fost conceput, ţinta designerilor fiind câştigarea acestui concurs, unde Mercedes va mai participa cu Smart 454 Weight Watch Tehnology (creat la studioul Sindelfingen din Germania) şi Maybach eRikscha (conceput la studioul din Yokohama, Japonia).

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru