Mercedes cumpara Aston Martin?

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 07.04.2008
Presa europeana sustine ca Mercedes ar intentiona sa cumpere Aston Martin, brand britanic detinut de companii kuweitiene.

Esential

7% detin fondurile de investitii din Kuweit in cadrul grupului Daimler.

Ultimul zvon de marca de pe piata auto europeana sustine ca Mercedes intentioneaza sa cumpere Aston Martin. Desi nu exista nicio confirmare oficiala, presa europeana sustine ca anumite surse apropiate situatiei au dezvaluit intentia germanilor de la Mercedes sa conclucreze cu Aston Martin si sa cumpere marca britanica de lux.

Aston Martin sunt detinuti de forndurile de investitii din Kuweit, Investment Dar si Investment Authority, care detine si 7 procente din grupul Daimler.

Iminenta despartire dintre McLaren si Mercedes, culminata cu inchierea productiei la modelul SLR, si interesul britanicilor de la Aston Martin fata de tehnologia hibrida germana sunt cateva din ingredientele care ar putea face posibila o noua tranzactie de varf in lumea auto.

Via | Leftlanenews 

Comentarii (5)

  • Cristian
    O mutare previzibila
    Era o miscare previzibila care cred ca se va materializa in acest an,tinand cont ca cel mai mare actionar al grupului Daimler AG este statul Kuweit cu 7% din actiuni.In contextul actual o companie mica ca Aston Martin nu poate supravietui singura tinand cont de costurile enorme de dezvoltare si de noile norme de poluare.In plus contractul prin care Ford furnizeaza motoare V12 produse la Koln celor de la Aston Martin este pe termen scurt.Cred ca dupa Aston Martin,Daimler AG va cumpara si marca Jaguar pe care indienii o vor vinde in maxim 2 ani,ei exprimandu-si interesul pentru Land Rover,achizitia Jaguar fiind de conjunctura.
    0 0
  • Victor
    Super!
    Super! Imaginati-va motoarele AMG de pe Mercedes CL 63 AMG (V8) si de pe CL 65 AMG (V12) montate pe modelele Aston Martin! Ferrari pazea!
    0 0
  • Robert
    Aston Martin-Lagonda
    Grupul Daimler AG are nevoie de o marca de super lux recunoscuta pe plan mondial dupa esecul inregistrat cu marca Maybach.Cuplul Aston Martin-Lagonda ar concura cu succes marcile de super lux Rolls-Royce(BMW) si Bentley(VW).
    0 0
  • prudentul
    Lagonda?
    Precedentul Aston Martin Lagonda arăta grozav, dar a fost un eşec comercial. Nu văd cum ar putea concura "cu succes" RR şi Bentley.
    0 0
  • Cristian
    Timpul va decide
    Dupa ce au lansat zvonul privind vanzarea Aston Martin,cei de la Autocar revin si infirma vanzarea constructorului englez citand surse din interiorul companiei.Conform revistei britanice exista intentia de a lista la bursa Aston Martin in urmatorii 5 ani.Eu raman la ideea ca Aston Martin va fi vandut cat timp compania este profitabila,in momentul de fata gama de modele fiind noua, firma merge din inertie.Cand se va schimba gama de modele,costurile enorme nu vor putea fi acoperite de un constructor mic ca Aston Martin singura varianta fiind preluarea unei platforme de la un alt constructor iar noua platforma tehnica din aluminiu al noului Mercedes SL pare cea mai viabila solutie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru