Mercedes dezvolta hibride cu ajutorul Lotus

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 11.07.2007
Lotus va oferi consultanta pentru viitoarele hibride Mercedes. Pentru inceput eforturile se vor indrepta catre S-Klasse hibrid

Mercedes pune accentul din ce in ce mai mult pe dezvoltarea unor trenuri de rulare hibride. Pentru a obtine rezultate fiabile si care sa multumeasca publicul, Mercedes a apelat la un constructor cu experienta si anume Lotus. Compania britanica si-a castigat renumele in acest domeniu multumita succesului de care s-a bucurat modelul ecologic Tesla Roadster.

Mercedes se va folosi de ajutorul Lotus pentru a imbunatati trenul de rulare hibrid, dezvoltat special pentru S-Klasse. Britanicii isi vor indrepta atentia in special asupra mecanismului care asigura trecerea intre motorul electric si cel conventional.

Versiunea ecologica a lui S-Klasse va fi propulsata de un motor electric pozitionat in partea frontala si de o unitate V6 pe benzina de 3.5 litri care dezvolta 268 de cai putere. Cele doua propulsoare vor oferi o putere totala de 300 de cai si un consum de doar 6.7 litri/100km.

Mercedes se gandeste sa ofere ca alternativa pentru unitatea hibrida si propulsorul diesel de 2.2 litri si 168 de cai putere care incorporeaza cea mai noua tehnologie BLUETEC.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru