Mercedes E300 Bluetec, la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 28.08.2007
Mercedes va aduce la Frankfurt o versiune "curata" a motorul V6 de 3.0 litri de pe E-Klasse.

Dupa ce Volkswagen a anuntat ca aduce la Frankfurt o intreaga suita de modele BlueMotion, Ford vine cu ECOnetic, Opel cu gama ECOflex, BMW cu Efficient Dynamics pe Seria 3 si 5 iar Porsche impune pe piata Cayenne Hybrid, Mercedes nu ramane repetent la intalnirea "verde" de la Frankfurt. Germanii au anuntat ca vor aduce in Europa (deja exista in State) versiunile Bluetec ale Clasei S si a lui E300.

Ce inseamna Bluetec? O "curatire" a sistemelor de evacuare prin introducerea unui catalizator adaugat deja existentului filtru de particule care este capabil sa aduca la minimum nivelul de oxizi de azot emis de motor. Vorbim de motorul V6 de trei litri de 211 CP. Propulsorul in sine a fost si el imbunatatit: raportul de compresia a scazut la 16.5, injectoarele si bujiile ceramice au fost schimbate iar sistemul de recirculare a gazlului de esapament a fost regandit.

Rezultatul concret: Mercedes E300 Bluetec reuseste sa atinga normele Euro 5, care vor intra in vigoare in Europa abia in 2009.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru