Mercedes renunta la R63 AMG

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.06.2007
Constructorul german a anuntat ca va renunta la modelul de performanta R63 AMG din cauza cererii slabe de pe piata.

Cu putin timp in urma Mercedes a restilizat generatia R-Klasse si a introdus o gama de motorizari mai mici, toate aceste modificari fiind impuse de cifra scazuta a vanzarilor. Se pare ca R-Klasse inca sufera de pe urma vanzarilor slabe pentru ca Mercedes a decis sa renunte la modelul de performanta al clasei: R63 AMG. Decizia a fost luata in urma unei analize de piata efectuate de constructorul german, care a dezvaluit ca doritorii unei masini spatioase si puternice se orienteaza catre ML63 si nu catre R63 AMG.

Modelul de performanta R63 AMG a fost introdus pentru prima data in 2006 la Salonul Auto de la Detroit. Atunci Mecedes a fost criticat pentru echiparea unui model de familie cu un motor asa de puternic: V8 de 6.2 litri si 503 cai putere. In prezent gama de motorizari R-Klasse incepe cu o versiunile de baza R280 pe benzina si diesel (CDI) si beneficiaza de o versiune de top R500 propulsata de un V8 de 5.5 litri si 388 de cai putere.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru