Mercedes scoate supercar fara McLaren

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 30.05.2007
Germanii sunt nemultumiti de constructorii de la McLaren si vor dezvolta singuri un nou model supersportiv.

Mercedes va lucra cu partenerul oficial DTM la dezvoltarea si construirea unui model supersportiv.

Cei de la Mercedes au fost dezamagiti de performantele modelului SLR McLaren, in comparatie cu modelele rivale de pe piata, motiv pentru care nu a optat pentru colaborarea cu producatorul englez de supercaruri pentru dezvolatrea viitorului model sport.

Noul model sportiv care va purta marca Mercedes va avea caracteristicile unei masini de curse construita pentru sosea. Motorizarea va fi asigurata de propulsorul V8 de 6.2 litri, construit manual de AMG.

Pentru a indeplini normele legale, supercarul va fi vandut prin divizia Mercedes AMG. Prototipul viitorului model sport va aparea la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor.

Productia de serie va fi asigurata de HWA AG, divizie fondata de Hans-Werner Aufrecht, unul dintre parintii AMG-ului. HWA va investi 4,5 milioane de euro in fabrica sa pentru extinderea facilitatilor de productie.

Divizia HWA AG este foarte incantata de proiectul primit de la Mercedes, in conditiile in care se cunoaste rivalitatea pe care o are cu McLaren.

Comentarii (8)

  • Gianning
    o aiureala
    Ce prostie...auzi "dezamagiti". Tocmai Mercedes a "stricat" performantele garnisind-o cu tot felul de jucarii. Si e singurul hypercar care nu e nevoie sa fie plimbat de colo colo pe o platforma precum Hannibal Lecter. Ce hypercar ar fi mai bun ? Maserati C12, Enzo, Zonda? nu cred - Carrera GT? -eh pentru asta chiar am o slabiciune; Koenigsegg? prea greoaie si neprietenoasa in viata de zi cu zi.
    SLR Mclaren este o reusita.
    0 0
  • tu te-ai uitat la top gear ?:P
    0 0
  • SuperstarDriver
    Haha...
    SLR=supercar?:)))))Ma faci sa rad...masina aia si in linie dreapta cand franeaza e instabila (din cel putin 2 reviste am citit asta si dateaza din mai 2007), iar ca performance sucks...de banii aia imi iau 2 Lamborghini, il calc in picioare pe SLR si mai imi raman si bani de benzina si in plus Lamborghini e de mii de ori mai exclusiv si mai aratos ca un SLR.. de masina la pret de avion:))))))))
    0 0
  • daniela
    >.... de masina

    Ai citit tu in reviste si tiai dat si tu cu parerea!
    0 0
  • Flaviu86
    grozav ii superstardriver asta...ce le cumpara el...ce le schimba...instabila zice...:))) of of..nici un mertzan nu-i instabil cand franezi in linie dreapta...;)
    0 0
  • se pare ca avem un obsedat
    mai nea SuperstarDriver tu esti bun sa faci reclama.ce tot divinizezi Lamborghini?si critici mercedesu de parca ar fi un trabant.nu zice nimeni ca nu e bun Lamborghini,e bun,r nu atat cat vrei tu sa arati si nici sal compari cu mercedesu.Lamborghini a fost o data ce a fost dar acum intr un lamborghini motoru e facut de audi,daca nu stiai ca Lamborghini e cumparat de audi.ce tot critici SLR McLaren? pai nu se compara nici un lamborghini cu SLR ul.uite te si tu ce aerodinamica are lamborghini fata de SLR ul.iar ca sa sti pentru tine cu un Porshe Carrera GT fac caca pe lamborghini tau.
    probabil ca ai avut ocazia sa intri intr un lamborghini si nu i ti mai venea sa iesi din el,ma mir ca nu oi fi zis ca esti intr un ozn,si de accea te a fascinat asa tare lamborghini.
    cat despre stirea data de voi de la automarket,nu stiu ce sa zic,sunte ti siguri de ce spuneti?pentru ca eu am chitit in autoshou ca mercedes se pregateste sa lanseze SLR McLaren Roadster.deci cum poate sa faca asa ceva?
    0 0
  • :)
    HAbar nu aveti, scuzati-ma. SLR se vrea a fi un supercar, dar performantele si modul de constructie il indeparteaza serios de aceasta titulatura. Lamborghini Murcielago este de "n" ori mai sportiv decat acest Mercedes. Plus ca SLR are un motor V8 dopat, pe cand Murcielago, Enzo, MC12, Carrera GT au motoare V12 aspirate, motoare care sunt cu 2 clase peste motorul de tractor de pe SLR.
    0 0
  • EU ZIK K SLR E PE LOKU 2 DUPA BUGATI V.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru