Mercedes SLR 722, putere pe masura numelui

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.04.2007
RENNtech a modificat un Mercedes SLR 722. Acum supercar-ul dezvolta 722 de cai putere, asemeni indicativului.

Atunci cand Mercedes s-a gandit sa-i ofere supercar-ului SLR un plus de putere a creat editia speciala 722. Numarul editiei poate duce cu gandul la puterea motorului insa propulsorul V8 de 5.5 litri dezvolta doar 650 de cai.

Indicativul "722" vine de la numarul masinii cu care Stirling Moss si Denis Jenkinson au castigat cursa din 1955 de la Mille Miglia. Atunci cei doi piloti au reusit sa invinga cu masina lor, un Mercedes-Benz 300SLR, concurenti puternici precum Ferrari si Porsche. Numarul de cursa al masinii semnifica ora la care s-a dat startul cursei, 7.22 a.m.

Hartmut Feyhl, fost membru al echipei AMG timp de 12 ani, in prezent proprietarul casei de tunning RENNtech Performance, a declarat ca "pentru majoritatea clientilor 650 de cai sunt suficienti dar indicativul masinii te face sa-ti doresti chiar 722 de cai".

Pentru mai multa putere inginerii de la RENNtech au inlocuit intercooler-ele standard cu unele modificate care au dublat capacitatea versiunii intiale. Astfel temperatura din camera de admisie a scazut cu 10 grade Celsius, ceea ce inseamna ca pragul de 722 de cai putere a putut fi atins cu usurinta.

Tunerii au modificat jantele standard cu unele noi de 20 de inch.

Comentarii (2)

  • adina.manea@tiriacauto.ro
    spor la treaba
    sa nu uitam sa visam frumos.
    0 0
  • Cristi
    Romanica
    E misto Mercedes e prea tare...la Salaru meu de angajat din Belgia de 8 mi de euro pe luna pot sa mil cumpar cand vor muschi mei...:D
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru