Mercedes vrea platforma Mini de la BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.10.2007
Mercedes intentioneaza sa dezvolte noile generatii A-Klasse si B-Klasse pe platforma modelului Mini.

Discutiile dintre BMW si Mercedes s-au reluat. Dupa ce grupul bavarez a exclus o posibila colaborare cu Mercedes pentru dezvoltarea unui motor, cei doi rivali ar putea ajunge la un consens pentru imprumutarea platformei modelului Mini.

Mercedes intentioneaza sa foloseasca platforma noii generatii a modelului britanic pentru dezvoltarea noilor A-Klasse si B-Klasse, programate sa debuteze in 2011. Aceasta intelegere ar ajuta Mercedes sa reduca cheltuielile pentru costisitorul A-Klasse. Viitoarele generatii ale mini modelelor ar urma sa fie propulsate de motoare Mercedes, BMW refuzand o dezvoltare comuna in acest domeniu.

Viitoarele variante sportive sau roadster ale modelului B-Klasse ar urma astfel sa impartaseasca aceeasi platforma cu o versiune sportiva a lui Mini, costurile fiind mult mai mici de ambele parti.

Mercedes pune mare pret pe un viitor succes al modelului B-Klasse, model pe care constructorul german il va vinde pentru prima data in Statele Unite, experimentand astfel un nou segment de piata

Comentarii (1)

  • un rahat
    sa ma p** pe ea de globalizare daca s-a ajuns ca Mercedes si BMW sa fie interesati sa aiba piese comune, motoare comune !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru