Mercedes vrea sa cumpere McLaren

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.07.2008
Mercedes ar putea deveni actionar majoritar in cadrul grupului McLaren, care detine echipa de Formula 1.

Esential

40% detine in acest moment Mercedes din actiunile McLaren.

Martin Whitmarsh, CEO McLaren Formula 1, a confirmat in acest weekend la Hockenheim ca Mercedes este interesata de achizitia unui pachet suplimentar de actiuni in cadrul companiei britanice.

Mercedes detine in acest moment 40% din actiunile McLaren, iar o alta achizitie i-ar propulsa in pozitia de actionari majoritari. Boss-ul McLaren s-a aratat extrem de interesat de o eventuala achizitie a brandului german. “As fi nemultumit daca Mercedes nu avea interesul sa ne achizitioneze. Cred ca reprezinta o dovada a parteneriatului cu noi”, a declarat Whitmarsh.

Norbert Haug, seful diviziei de motorsport de la Mercedes a facut, la randul sau, declaratii pe aceasta tema: “Problema nu o reprezinta cate actiuni ai, ci cat succes ai. Cel mai important lucru este cate puncte ai la sfarsitul sezonului in Formula 1, iar pana in prezent noi (Mercedes – n.r.) am avut multe puncte pentru bani mai putini”, a declarat Norbert Haug, care a tinut sa tempereze situatia legata de o eventuala achizitie.

Pe langa Mercedes, compania McLaren mai are trei actionari principali. Este vorba de guvernul din Bahrain, care detine 30% din actiuni, de TAG Group, controlat de omul de afaceri Mansour Ojjeh, si Ron Dennis, fiecare cu cate 15 procente din actiuni.

Taguri: McLaren, Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru